Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

20/9/2017, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης, Γ. Τσιρώνη

20.09.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 02:09

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, είχε σήμερα, Τετάρτη 20/9/2017, στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Ευτύχη Κονταξάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο σχεδιασμός, που προωθείται σε κεντρικό επίπεδο για τη στήριξη της φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς επίσης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της αποφυγής του κινδύνου της ερημοποίησης περιοχών, ιδιαιτέρως στην Κρήτη, που αποτελεί το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, ως αποτέλεσμα και της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και το θέμα των αδέσποτων ζώων, καθώς ο Δήμαρχος Χανίων ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να αντιμετωπίζουν άμεσα επείγοντα ζητήματα, που προκύπτουν.“Έχουμε τις αρμοδιότητες, όμως θα πρέπει να έχουμε και τη δυνατότητα να τις ασκήσουμε, με τους απαραίτητους πόρους, το απαιτούμενο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές”, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι αναμένονται με ενδιαφέρον οι αλλαγές, που προωθούνται στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα μας αυτή τη στιγμή, η οποία επικρίνεται διεθνώς για το ζήτημα των αδέσποτων, για τα ίδια τα ζώα, που συναισθάνονται και ταλαιπωρούνται αδίκως, για τους ανθρώπους, που προσπαθούν να τα βοηθήσουν. Το πρόβλημα αυτό πρέπει να επιλυθεί οριστικά”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Βάμβουκας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι στην παρούσα φάση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η αντιμετώπιση του προβλήματος τόσο των ανεπιτήρητων όσων και των αδέσποτων ζώων. Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση έχει συγκροτηθεί Επιτροπή, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, ώστε μέσα από τον διάλογο να προωθηθεί ένας νέος εφαρμόσιμος Νόμος.

p1