Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

24/10/2017, Βράβευση εθελοντών Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017 από το Δήμο Χανίων

24.10.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 03:10

Οι εθελοντές που υποστήριξαν το έργο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων το φετινό καλοκαίρι, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, για την επιτυχή υλοποίηση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017 για παιδιά, τιμήθηκαν από τον Δήμο Χανίων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, στο χώρο του ιστορικού καφέ «Κήπος».

Το πρόγραμμα με τίτλο: «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο», υλοποιήθηκε στα τμήματα της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου, της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Σούδας και Δημοτικής βιβλιοθήκης Σταλού, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους εθελοντές. Συμφωνήθηκε δε από όλους ότι, το πέταγμα της γνώσης … από σημείο σε σημείο ήταν συναρπαστικό!

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανιών συνεργάστηκε με πολλούς φορείς όπως το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και τον Πρόεδρο του κ. Μανώλη Πετράκη, τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, καθώς και με εικαστικούς, συγγραφείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές κ.α.

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, κα Βιβή Χουδαλάκη, αφού ευχαρίστησε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τα παιδιά, τους γονείς και όλους τους εθελοντές για τη δημιουργική τους διάθεση, την ανιδιοτελή προσφορά και την πολύτιμη βοήθεια τους στην επιτυχή υλοποίηση της καλοκαιρινής εκστρατείας ανέφερε ότι:

«Πολλά βιβλία, φαντασία, δημιουργικότητα και αγάπη, ήταν τα συστατικά για τις 47 εκδηλώσεις που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, τα 758 παιδιά που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες, τις 22 συμμετοχές των εμψυχωτών που στήριξαν τις δράσεις και τα 1078 βιβλία που δανείστηκαν τις μέρες που διήρκησε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία.

Ευχαριστίες οφείλουμε στη Δημοτική Αρχή, στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Βαρβάρα Περράκη, στις βιβλιοθηκονόμους κυρίες Κατερίνα Βαρανάκη, Μαρία Μαραβελάκη, Λίτσα Μαστορακάκη που ήταν υπεύθυνες της καλοκαιρινής εκστρατείας. Ευχαριστούμε επίσης την κα. Γαλανάκη Νίκη, υπεύθυνη - εθελόντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, όπως και τον κ. Βασίλη Σταθάκη, ιδιοκτήτη του «Καφέ Κήπος» για τη φιλοξενία και την προσφορά των εδεσμάτων».

Για το ταξίδι που έγινε παρατήρηση, έγινε γνώση, έγινε γιορτή… για τις υπέροχες παρουσιάσεις, τις καταπληκτικές εμπνεύσεις και το αστείρευτο κέφι τους ευχαριστούμε τους εθελοντές μας:

Βασιλομανωλάκη Κυριάκο, εκπαιδευτικό, συγγραφέα – Βλαχάκη Νίκο, παιδοψυχολόγο – Γαλάνη Νίκη - Γαλημιτάκη Σμαράγδη, εκπαιδευτικό – Γρηγοράκη Αναστασία, εκπαιδευτικό – Ζαχαριουδάκη Ιωάννη, συνταξιούχο Πεδίου Βολής Κρήτης – Καρατζά Νίκη, φοιτήτρια – Κατράκη Κυριακή, φιλόλογο – Κατσιφαράκη Θηρεσία, εκπαιδευτικό – Κοντολέων Άννα, συγγραφέα-θεατρολόγο – Κορφιάτη Μαιριλή, εκπαιδευτικό – Λιοδάκη Δήμητρα, θεατρολόγο – Μανωλακάκη Χρήστο, ζωγράφο – Μαραγκουδάκη Δήμητρα, φιλόλογο – Μπιρμπίλη Μαριέττα, θεατρολόγο – Νικολακάκη Μαρία, εκπαιδευτικό – Ξενάκη Θοδωρή, ζωγράφο, εκπαιδευτικό – Παπουτσάκη Κλειώ, νηπιοβρεφοκόμο – Πετράκη Μανώλη, Πρόεδρο Ναυτικού Μουσείου Κρήτης – Πευκιανάκη Χρυσή, κοινωνική λειτουργό – Σωτηρόπουλο Χρήστο, εκπαιδευτικό, - Τσόντου Μαργαρίτα, φυσικό.

p1

p2