Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

10/03/2017, Έγκριση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) Δήμου Χανίων – Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης μας, διαμορφώνουμε τα Χανιά του αύριο”

10.03.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 02:03

 

“Εμπνευσμένο σχέδιο” και “προϊόν σκληρής δουλειάς” χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, τη στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου, η απόφαση έγκριση της οποίας, έπειτα από τη θετική αξιολόγησή της από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης, υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 10/3/2017, από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

 

Σημειώνεται ότι η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων, με τίτλο: “Η Αναζωογόνηση του Αστικού Κέντρου των Χανίων με όρους αειφορίας και κοινωνικής συνοχής”, προσεγγίζει τα 10 εκ. ευρώ και αναμένεται να δώσει ώθηση και σε άλλες δυνατότητες χρηματοδότησης και επενδύσεων.

 

Στο πλαίσιο κοινής Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν ο κ. Βάμβουκας, και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημαρχείου Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Χανίων έκανε λόγο για συντονισμένη σκληρή δουλειά αιρετών, συνεργατών και του προσωπικού του Δήμου, “που βασίζεται στο όραμα της δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη του αστικού κέντρου των Χανίων, την προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, την τόνωση της απασχόλησης, την κοινωνική ένταξη, την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 

Αποτελεί ένα στρατηγικό σχεδιασμό με συγκεκριμένη στόχευση, που για πρώτη φορά αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης μας, βελτιώνει τις υποδομές της και ενεργοποιεί τις δυνάμεις της οικονομίας και της κοινωνίας για τη διαμόρφωση της πόλης του αύριο”, υπογράμμισε κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων.

 

Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο πνεύμα συγκρητισμού και συνεργασίας, που εγκαινιάστηκε από τις δημοτικές αρχές Χανίων και Ηρακλείου από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων τους, με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε, να καταφέρουν να ανταποκριθούν καλύτερα στον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης των πόλεών τους, όπως απαιτεί ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά και αφορά πόλεις με πληθυσμό, άνω των 50.000 κατοίκων.

 

Ως στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης παύει πλέον να θεωρείται μονοδιάστατα ο σχεδιασμός μεμονωμένων έργων υποδομής, αλλά ο σχεδιασμός ενός πλέγματος αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων και μια φιλοσοφία ανάπτυξης, η οποία ενσωματώνει τις απόψεις των πολιτών και συνδιαμορφώθηκε, βάσει συλλογικών διαδικασιών και προτάσεων, που προέκυψαν από μια συντεταγμένη διαδικασία διαλόγου με φορείς, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα και πολίτες”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων.

 

Στη σημερινή υπογραφή του σχεδίου Β.Α.Α. του Δήμου Χανίων στην Περιφέρεια Κρήτης ο Δήμαρχος Χανίων συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργο Ξανθουδάκη, και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Δημήτρη Φραγκάκη. 

photo

photo

photo