Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

22/8/2017, Με επιτυχία η εκδήλωση του Δήμου Χανίων “ZORBAS HOMELAND” στον Σταυρό της Δ.Ε. Ακρωτηρίου

22.08.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 02:08

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21/8/2017 η εκδήλωση του Δήμου Χανίων με θέμα: “ZORBAS HOMELAND”, στην παραλία του Σταυρού της Δ.Ε. Ακρωτηρίου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων, που πραγματοποιούνται εντός και εκτός της πόλης και περιελάμβανε προβολές ταινιών, συναυλία με τον πιανίστα, Γιώργο Σαλτάρη και τους συνεργάτες του και χορούς από τον παραδοσιακό Σύλλογο Ακρωτηρίου “Ο ΚΑΓΙΑΛΕΣ”.

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η καθιέρωση ενός διεθνούς Φεστιβάλ σε ετήσια βάση, που θα δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του τόπου μας να θαυμάσουν τη μοναδική ομορφιά της παραλίας του Σταυρού, καθώς και να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία μιας περιοχής, που αποτέλεσε το φυσικό κινηματογραφικό σκηνικό της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων στην περιοχή στοχεύουν σε ένα “ταξίδι” στην άνοιξη του 1964, οπότε και γυρίστηκαν οι σκηνές από την πασίγνωστη, βραβευμένη με τρία βραβεία Oscar, ταινία. Η ταινία απέσπασε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου, που απονεμήθηκε στη Λίλα Κέντροβα, το Όσκαρ καλλιτεχνικής διεύθυνσης για ασπρόμαυρη ταινία στον Βασίλη Φωτόπουλο και το Όσκαρ φωτογραφίας για ασπρόμαυρη ταινία στον Γουόλτερ Λασαλι.

photo

photo

photo