Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

25/6/2018, Τοποθέτηση δημοτικής αρχής Χανίων

25.06.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 01:06

Στην ακόλουθη τοποθέτηση προέβη σήμερα, Δευτέρα 25/6/2018, η δημοτική αρχή των Χανίων, έπειτα από τη γραπτή δήλωση της Δημοτικής Συμβούλου της παράταξης «Χανιά, Μαζί για τον Δήμο μας», Ν. Αγγελάκη:

“Είναι “εικονική πραγματικότητα” η εξασφάλιση 2,5 εκατ. € για τη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη; Είναι άραγε φτηνός λαϊκισμός η αντιστροφή της πραγματικότητας, στην οποία επιδίδεται η κα. Αγγελάκη για να προβληθεί η ίδια, κάνοντας αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή;

Κατά τη γνώμη μας αυτός ο τρόπος εκθέτει την ίδια και να της θυμίσουμε με την ευκαιρία ότι τα ίδια έλεγε και για το έργο της Νέας Χώρας.

Η ίδια και η παράταξή της, μαζί δυστυχώς με το σύνολο των Συμβούλων της μειοψηφίας, δεν ψήφισαν πριν από έναν χρόνο για την απόκτηση του νεοκλασικού κτιρίου της οδού Τζανακάκη, με τη χρηματοδότηση των 500.000 € από το Πράσινο Ταμείο για τη δημιουργία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Τώρα, που η επιτυχία της δημοτικής αρχής είναι δεδομένη, μετά την εξασφάλιση από τον Δήμο Χανίων του ποσού των 2,5 εκατ. € για την ανακατασκευή και τον εξοπλισμό του κτιρίου, θα όφειλε να παραδεχτεί τη σημαντική επιτυχία της δημοτικής αρχής για τον Δήμο και την πόλη μας.

Πολύ δε περισσότερο όταν αυτή η ανάγκη δημιουργίας Βιβλιοθήκης είναι μια πραγματική ανάγκη, που και άλλες δημοτικές αρχές στο παρελθόν είχαν αναγνωρίσει, αλλά η παρούσα κατάφερε να επιλύσει.

Επειδή δε η κα. Αγγελάκη είναι πολιτικός μηχανικός θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν συμφωνεί με το ό,τι, όταν θέλουμε να χτίσουμε ένα σπίτι, χρειάζεται πρώτα να εξασφαλίσουμε το οικόπεδο, να έχουμε βρει τα χρήματα, να έχουμε τις σχετικές μελέτες και άδειες, πριν ξεκινήσει η κατασκευή του.

Αν η ίδια έχει κάποιο άλλο “μαγικό τρόπο” αυτόματης εκτέλεσης ενός έργου, εν προκειμένω της Βιβλιοθήκης, να μας το πει, αλλιώς θα πρέπει να αναμετρηθεί με τη δική της “εικονική πραγματικότητα”.

Τα έργα, που ήδη εκτελούνται, είτε έχουν τελειώσει, είτε βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης ή σε στάδιο σχεδιασμού από την παρούσα δημοτική αρχή, είναι έργα τεράστιας σημασίας για το παρόν και το μέλλον των Χανίων. Αυτό πλέον δεν κρύβεται από την “εικονική πραγματικότητα” κανενός.

Όταν είναι κάτι θετικό για τον τόπο μας, όλοι οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και να το στηρίξουμε, αν η ενασχόλησή μας με τα κοινά έχει ως στόχο το δημόσιο συμφέρον και όχι το ατομικό.

Για την παρούσα δημοτική αρχή δεν υφίσταται “εικονική πραγματικότητα”, αλλά πραγματικότητα. Προς απόδειξη αυτού παρατίθεται φωτογραφικό υλικό από έργα, που είτε ολοκληρώνονται είτε έχουν ολοκληρωθεί”.

p1

p2

p3