Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

4/10/2018, Δράσεις για τα αδέσποτα ζώα από τον Δήμο Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04.10.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 09:10

Ο Δήμος Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που εορτάζεται σήμερα, 4/10/2018, θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια από κοινού με τη φιλοζωική κοινότητα και τους εθελοντές του Δήμου για την προώθηση δράσεων, που θα αναβαθμίσουν τις σχέσεις μας με τα ζώα κάθε είδους.

Με βασικό γνώμονα ότι κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας, σύμφωνα με τη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων, διοργανώνονται δράσεις, που επικεντρώνονται στα αδέσποτα ζώα, με τα οποία θα πρέπει να συμβιώνουμε ειρηνικά.

Κάνοντας πράξη τα παραπάνω ανακοινώνονται σήμερα οι ακόλουθες δράσεις, που εντάσσονται σε ένα γενικότερα πλάνο αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, με ορίζοντα υλοποίησης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα:

  • Σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων θα προβληθεί σε σχολεία της πόλης μας η ταινία μικρού μήκους για τα αδέσποτα “ROXY”.

  • Θα τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και στις περιαστικές περιοχές του Δήμου μας.

  • Θα στηριχθούν οι οικονομικά ευπαθείς ομάδες με τη χορήγηση και τοποθέτηση στα ζώα τους δωρεάν 500 τσιπ.

  • Ενεργοποίηση εκ νέου της σελίδας στο facebook του Δήμου, Υιοθετήστε ένα αδέσποτο - @adoptastray.chania”, που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τα αδέσποτα ζώα.

  • Διοργάνωση πρωτότυπου διαγωνισμού για τα αδέσποτα ζώα, με θέμα: “Βρες με, φωτογράφισέ με, αγάπησέ με”. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα πρέπει έως τις 31/10/2018 να “ανεβάσουν” στη σελίδα του Δήμου Χανίων στο facebook “Υιοθετήστε ένα αδέσποτο - @adoptastray.chania” φωτογραφία, φροντίζοντας ένα αδέσποτο. Η συμμετοχή, που θα προκριθεί, συγκεντρώνοντας τα περισσότερα “likes”, θα κερδίσει ένα tablet, ενώ θα προσφερθούν δώρα από τον Δήμο Χανίων προς όλους τους συμμετέχοντες.

Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Σταύρος Φιωτάκης, τονίζει:

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας θέλω να επισημάνω ότι μόλις βρεθεί το κατάλληλο μέρος για τη διαβίωσή τους, θα απομακρυνθούν όλα τα σκυλιά από τον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Χανίων και στη συνέχεια από όλους τους δημόσιους χώρους, όπως προβλέπει η σχετική Νομοθεσία. Επιπλέον, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου θα γίνει κάθε ενέργεια, ώστε να αντιμετωπιστεί το απαράδεκτο φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων στο χώρο του Νοσοκομείου. Θα τοποθετηθούν ειδικές ενημερωτικές επιγραφές, ενώ θα επιβληθούν και πρόστιμα. Ζητάμε τη στήριξη και την εθελοντική βοήθεια όλων των συμπολιτών μας για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος των αδέσποτων. Στο πλαίσιο αυτό τονίζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε πράξεις κακοποίησης και κακομεταχείρισης αυτών και καταδικάζουμε τις πρόσφατες δηλητηριάσεις ζώων, που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Χρυσής Ακτής, όπως και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης μας κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Σημασία, άλλωστε, δεν έχει αν τα ζώα έχουν λογική ή αν μιλάνε αλλά εάν υποφέρουν”.

p1