Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

11/9/2018, “Πρώτο κουδούνι” στα σχολεία του Δήμου Χανίων – Αγιασμός και ευχές για “καλή και δημιουργική χρονιά” από τον Δήμαρχο Χανίων και τη Δημοτική αρχή

11.09.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 02:09

Τ. Βάμβουκας: Συντελείται στο Δήμο μας ένα έργο που δεν έχει γίνει τα τελευταία 25 χρόνια. Μεγάλος μας στόχος οι 8 νέες σχολικές μονάδες που θα γίνουν στα Χανιά τα επόμενα 4 χρόνια.

p1

Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και το 1ο & 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων (περιοχή Αγ. Ιωάννη) επισκέφθηκε την Τρίτη (11/9) ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, δίνοντας τις ευχές του στους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, στους μαθητές καθώς και στους γονείς τους, με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου 2018-2019.

Ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε και ευχήθηκε σε καθηγητές και μαθητές, καταρχάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κουνουπιδιανών και στη συνέχεια έδωσε το “παρών” στον αγιασμό που τελέστηκε στο 1ο Γυμνασίο Χανίων. Το “παρών” έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αντώνης Βαρδάκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων ευχήθηκε στους μαθητές, στους καθηγητές και στους γονείς των παιδιών “καλή και δημιουργική χρονιά”, ενώ αναφέρθηκε και στις πολύ σημαντικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων αλλά και σε όλα τα σχολεία του Δήμου Χανίων, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, “όλα τα σχολεία του Δήμου μας συντηρήθηκαν ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου. Στο 1ο Γυμνάσιο ειδικά, στο ιστορικό αυτό κτήριο έχει γίνει μια πολύ μεγάλη και πολύ σπουδαία επέμβαση που είχε να γίνει εδώ και 25 χρόνια. Η στέγη θερμομονώθηκε και έγιναν επιμέρους συντηρήσεις που απαιτούνταν. Αξίζει ωστόσο να τονίσουμε ότι έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο έργο σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Χανίων, από τη δημοτική αρχή, από τις σχολικές επιτροπές και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας. Η παρούσα δημοτική αρχή έχει κάνει πραγματικά ένα πολύ μεγάλο έργο για τα σχολεία της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας και προχωράμε στο πλάνο μας για τη δημιουργία, τα επόμενα 4 χρόνια, 8 νέων σχολικών μονάδων, μια επένδυση ύψους 38 εκατομμυρίων ευρών. Χρήματα που θα επενδυθούν στην εκπαίδευση και στο μέλλον το παιδιών μας. Σκοπός μας είναι να επιλύουμε προβλήματα που άπτονται με τις σχολικές μονάδες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν”.

Από τη μεριά του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αντώνης Βαρδάκης ανέφερε: “Αφού ευχηθώ καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και στους καθηγητές, να τονίσω ότι αυτό το έργο που συντελείται στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας και οι παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται δεν έχουν συμβεί τα τελευταία αρκετά χρόνια στην πόλη μας. Μοιραζόμαστε την αγωνία εκπαιδευτικών και μαθητών και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι εφικτό, ως δημοτική αρχή, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες στα σχολεία της πόλης μας”.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Αντώνη Βαρδάκη επισκέφτηκαν -εκτός προγράμματος- σχολικές μονάδες στην Αμπεριά και ευχήθηκαν στους καθηγητές και στους μαθητές “καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία”.

p2

Ο Δήμαρχος Χανίων, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Αντώνη Βαρδάκη και τον Πρόεδρο της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκο Βλαζάκη βρέθηκαν και στο 1ο και 3ο Ειδικό Σχολείο Χανίων (περιοχή Αγ. Ιωάννη), στο οποίο, τα τελευταία 2 χρόνια έχει συντελεστεί σημαντικότατο έργο βελτίωσης στις υποδομές τους. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας δήλωσε κατά τον χαιρετισμό του εκει, “Καταφέραμε ως δημοτική αρχή κάτι πολύ σημαντικό στο Ειδικό σχολείο. Υπήρχε μεγάλη, πραγματικά, ανάγκη να συντελεστεί αυτό το έργο και είναι κάτι που, ως δημοτική αρχή, το είδαμε με πολύ μεγάλη αφοσίωση. Αυτό το γεγονός μας δίνει χαρά, διότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν εξόχως σημαντικό. Είμαι σίγουρος ότι η φετινή σας χρονιά θα είναι πιο ευχάριστη και πιο δημιουργική”.

p3

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθηγητές αλλά και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου ευχαρίστησαν το Δήμαρχο Χανίων για το έργο που έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα.

Τέλος, στο περιθώριο της τελετής του Αγιασμού στις σχολικές μονάδες που επισκέφθηκε, ο Δήμαρχος Χανίων είχε συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων, προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

p4

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ