Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

23/8/2018, O Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας σε τοποθέτηση για την περιοχή του Αγίου Ματθαίου ως επικίνδυνη για πρόκληση πυρκαγιάς

23.08.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 10:08

Η δήλωση του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα: 

p1

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Χανιώτικα Νέα" (του φύλλου της 22/8/2018), που αναφέρεται στην περιοχή του Αγίου Ματθαίου θα συμφωνήσουμε απολύτως και με τους κατοίκους και με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ότι όντως είναι μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του Δήμου Χανίων για ανάφλεξη.

 

Ως δημοτική αρχή δεν κάνουμε διαπιστώσεις, αλλά κάνουμε πράξεις. 

Ήδη, από το 2016 ξεκίνησε ένας βαθύτατος καθαρισμός του δάσους του Αγ. Ματθαίου και φέτος, αυτές οι εργασίες συνεχίστηκαν και το δάσος συντηρήθηκε εκ νέου. Η περιοχή πλέον βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, σε τέτοια δηλαδή που δεν βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν έχουμε μείνει μόνο στον Άγιο Ματθαίο αλλά έχουμε καθαρίσει και αποψιλώσει και άλλες “ευπαθείς περιοχές”, όπως στον Προφήτη Ηλία, στα Καθιανά, σε περιοχές στη Νέα Κυδωνία και σε όλες γενικά τις Δημοτικές Ενότητες. Αυτό το έργο του καθαρισμών και αποψιλώσεων πραγματοποιείται από το έκτακτο προσωπικό που έχει προσληφθεί από τον Δήμο Χανίων, ενώ ταυτόχρονα, γίνονται εξειδικευμένες εργασίες μέσω μηχανημάτων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.

 

Ως δημοτική αρχή έχουμε επιθεωρήσει αυτές τις επικίνδυνες περιοχές για ανάφλεξη, έχουμε δει τους κινδύνους που υπάρχουν και έχουμε μιλήσει με τους κατοίκους για αυτά τα ζητήματα. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να πράττουμε και στο επόμενο διάστημα, να είμαστε δηλαδή σε επαφή με τους κατοίκους, να κάνουμε παράλληλα τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε οι Δημότες να αισθάνονται ασφαλείς.