Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

25/9/2018, Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων για το έργο της ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς – Δήμαρχος Χανίων: “Υλοποιούμε το δυσκολότερο έργο του Δήμου Χανίων εδώ και δεκαετίες”

25.09.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:09

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 25/9/2018, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, με στόχο τον συντονισμό και την επιχειρησιακή οργάνωση του έργου της ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία των μελετητών του έργου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Γιώργου Ξανθουδάκη, είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά, Γ. Πλοκαμάκης, ο Προϊστάμενος του Τεχνικού Τμήματος του ΟΤΕ Χανιών, κ. Μαραγκάκης, η Προϊσταμένη Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Μελετών της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Χρυσαυγή Παπαδογιάννη, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Αυτή η μεγάλη προσπάθεια, που κάνουμε έχει τα εξής χαρακτηριστικά και την ακόλουθη στόχευση: εντός 12 μηνών, όπως έχουμε δεσμευτεί στους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται εντός της Δημοτικής Αγοράς, θα πρέπει να έχουν αδειάσει τα μαγαζιά τους και θα πρέπει σε αυτό το χρονικό διάστημα να έχουν επανεγκατασταθεί. Πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αυτό το έργο θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στο σωστό χρόνο και θα εκτελεστεί με τον σωστό τρόπο”, τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο περιθώριο της σύσκεψης ο Δήμαρχος Χανίων, παρατηρώντας ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μην υπάρξουν αστοχίες αναφορικά με το χρόνο εκτέλεσης και ολοκλήρωσης του έργου.

Αναθέσαμε στους μελετητές του έργου, που είναι και οι πλέον κατάλληλοι, μια εργασία, που αφορά την επιχειρησιακή οργάνωση του έργου της Δημοτικής Αγοράς. Αυτή η εργασία θα εξασφαλίσει τους στόχους μας. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους μελετητές για το πνεύμα συνεργασίας, που επιδεικνύουν, με τη συνδρομή πάντα της Τεχνικής μας Υπηρεσίας. Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε το δυσκολότερο έργο, με το οποίο έχει ασχοληθεί ο Δήμος Χανίων εδώ και δεκαετίες, ενώ επιδίωξή μας είναι αυτό να ξεκινήσει την επόμενη χειμερινή περίοδο”, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας.

Μάλιστα, ερωτηθείς ο Δήμαρχος Χανίων για τον προϋπολογισμό του έργου επεσήμανε: “Η οροφή του προϋπολογισμού του έργου της ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την αναθεώρηση, που έχει γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με τους μελετητές. Έχουμε εξασφαλίσει τα 5 εκατ. ευρώ από πόρους του Κράτους, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έπειτα από παρέμβαση του Υπουργού, Γιώργου Σταθάκη. Το υπόλοιπο ποσό των 10 εκατ. ευρώ θα εγγραφεί στους επόμενους προϋπολογισμούς του Δήμου, μέρος του οποίου θα καλυφθεί με ιδίους πόρους ή με δανεισμό. Το εν λόγω ποσό αναμένεται να μειωθεί, καθώς θα προηγηθεί διαγωνισμός”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την πλευρά του ο μελετητής του έργου, Σταύρος Θεοδωράκης, τόνισε ότι πλέον εξετάζεται ο τρόπος υλοποίησης του έργου, “ενός έργου, που στηρίζεται μεταξύ άλλων στους μηχανικούς, τους δημοτικούς συντελεστές, το οποίο θα πρέπει, ωστόσο, να στηριχτεί από τη χανιώτικη κοινωνία”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών είναι ικανοποιημένη, γιατί για πρώτη φορά εφαρμόζεται ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του έργου. Λύνουμε ζητήματα, που αφορούν τις συνδέσεις του κτιρίου με δίκτυα της ΔΕΥΑΧ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ” επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Προϊστάμενος Κατασκευών του Δήμου Χανίων, Γιώργος Ευθυμίου.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δήλωση του Δημάρχου Χανίων https://www.youtube.com/watch?v=it7AhsC8BCo

p1