Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

13/7/2018, Δήμος Χανίων: Αγορά οικοπέδου στα Περιβόλια - Προορίζεται για την ανέγερση 3θέσιου Νηπιαγωγείου με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

13.07.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:07

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Αναστάσιο Βάμβουκα το συμβόλαιο αγοράς οικοπέδου στα Περιβόλια (Δ.Ε. Θερίσου), το οποίο προορίζεται για την ανέγερση 3θέσιου Νηπιαγωγείου με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), καθώς συμπεριλαμβάνεται στις 8 νέες σχολικές μονάδες που έχουν ενταχθεί και θα ανεγερθούν στο Δήμο Χανίων με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο, εμβαδού 1.157,30 τ.μ., είναι όμορο στο υφιστάμενο Δημοτικό Σχολείο και το νέο 3θέσιο νηπιαγωγείο που θα ανεγερθεί σε αυτό, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., θα καλύψει πλέον επαρκώς τις ανάγκες στέγασης των νηπίων της ευρύτερης περιοχής των Περιβολίων, ενώ ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει το Δημοτικό Σχολείο που σήμερα το φιλοξενεί στα κτίρια του.

Επισημαίνεται ότι το Νηπιαγωγείο Περιβολίων λειτουργεί σήμερα ως 2θέσιο με 50 μαθητές και συστεγάζεται με το Δημοτικό Σχολείο καταλαμβάνοντας τρεις αίθουσες του. Έτσι, με την κατασκευή του νέου νηπιαγωγείου θα ελευθερωθούν οι τρεις αυτές αίθουσες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν από το Δημοτικό Σχολείο και ταυτόχρονα θα απομακρυνθούν ισάριθμες προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας που είναι τοποθετημένες στον αύλειο χώρο του σχολείου, βελτιώνοντας ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, τις συνθήκες στέγασης των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου.

 

p1