Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

13/9/2018, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον Γ.Γ. AHEPA Αμερικής, Γ. Χωριάτη

13.09.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:09

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της AHEPΑ από την Αμερική, Γεώργιο Χωριάτη, και τον πρώην Κυβερνήτη της Ελλάδος, Γεώργιο Πλοκαμάκη, είχε σήμερα, Πέμπτη 13/9/2018, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο γραφείο του.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, μέλος του Τοπικού Τμήματος ΑΗEPA, Ευτύχης Κονταξάκης, και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, συζητήθηκαν πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα, καθώς και ζητήματα, που αφορούν τον εθελοντισμό.

Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε από πλευράς του Δημάρχου Χανίων το προσεχές διάστημα θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων και της ΑΗΕPΑ, ώστε να προωθηθούν ζητήματα της τοπικής κοινωνίας. “Η προσφορά της ομογένειας και ιδιαίτερα της AΗΕPA, της μεγαλύτερης ομογενειακής Οργάνωσης των Η.Π.Α. κάθε φορά, που πρέπει να αντιμετωπιστούν από την πατρίδα σημαντικά θέματα, είναι τεράστια. Πεποίθησή μου είναι δε ότι αυτή η στήριξη θα πρέπει να αφήσει τη “σφραγίδα” της στον τόπο μας, ώστε να λαμβάνει την απαιτούμενη εκτίμηση διαχρονικά. Αξίζει να παρατηρήσουμε ακόμη τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες της Οργάνωσης, προκειμένου τα Ελληνόπουλα τρίτης και τέταρτης γενιάς, που διαμένουν στις Η.Π.Α., να γνωρίσουν την ελληνική γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας”.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Παγκόσμιο Συνέδριο στην Ελλάδα το 2021, ενώ με την ολοκλήρωσή της ο κ. Βάμβουκας προσέφερε το φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Χανίων: “Χανιά: Ταξίδι στο ¨Όνειρο”.

p1

p2