Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

14/6/2018, Με ικανοποιητική συμμετοχή η εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Χανίων

14.06.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:06

Με μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 14/6/2018, η εθελοντική αιμοδοσία, με σύνθημα: “Αιμοδοσία, Κατάθεση Ζωής”, στο Δημαρχείο Χανίων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.

Σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, γνωστοποίησε ότι συγκεντρώθηκαν 50 φιάλες αίματος, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τη μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο “κάλεσμα για ζωή”, όπως το χαρακτήρισε. “Καταθέτουμε σήμερα ζωή στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά χρήσιμης δράσης, προς όφελος της κοινωνίας μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Αλιφιεράκη, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους συνέδραμαν στην προσπάθεια. “Ο Δήμος Χανίων στηρίζει πάντα κάθε συλλογική προσπάθεια, που επικεντρώνεται στην αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας, άλλωστε το έχουμε στο αίμα μας να δίνουμε αίμα”, επεσήμανε η αρμόδια Αντιδήμαρχος.

Στους στόχους και τα μηνύματα της δράσης αναφέρθηκαν από την πλευρά τους, εκ μέρους της Interamerican, η οποία την έχει εντάξει στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της «Πράξεις Ζωής» ο Δ/ντής, Στάθης Λουραντάκης, καθώς και το μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης», Μαρία Γκίκα.

Παράλληλα με την αιμοδοσία έγινε ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ εκπαιδευμένοι εθελοντές έλαβαν δείγμα στοματικού επιχρίσματος για την Τράπεζα Μυελού των Οστών.

Την αιμοδοσία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, η Interamerican, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης», με την υποστήριξη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

p1