Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

4/5/2018, Ευρεία σύσκεψη για την ευταξία στον Δήμο Χανίων

04.05.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:05

Ευρεία σύσκεψη, με θέμα την προετοιμασία και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας και άλλων θεμάτων στο Δήμο Χανίων εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 4/5/2018, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων Αντιδήμαρχοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Γεώργιος Λυμπινάκης, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων, Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο Διοικητής του 1ου Λιμενικού Τμήματος Χανίων, Ευάγγελος Κοκολογιαννάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, Παναγιώτης Κλειδαράς, ο Πρόεδρος των κατοίκων Παλιάς Πόλης, Μάρκος Καραβιτάκης, εκπρόσωποι του Τμήματος Τροχαίας, του Ε.Β.Ε.Χ., κ.α.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε η ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων τόσο κεντρικά όσο και σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος σε όλο το εύρος του Δήμου, καθώς και φέτος αναμένεται στα Χανιά μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν στόχοι, που είναι εφικτοί και οι οποίοι θα εξασφαλίζουν την ευταξία στην πόλη εν όψει της θερινής περιόδου.

Προς αυτή την κατεύθυνση από τις αρχές Ιουνίου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αύξηση της αστυνόμευσης το ζήτημα των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων από τους κεντρικούς άξονες της πόλης, όπως είχε γίνει και κατά το παρελθόν.

Παράλληλα, τα τουριστικά λεωφορεία θα πρέπει να σταθμεύουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην οδό Ν. Φωκά καθώς και στη Ν. Χώρα, κοντά στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου.

Θα επαναδιατυπωθεί προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων το αίτημα της προσωρινής παραχώρησης της Δυτικής Τάφρου, κυρίως για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ θα αυξηθεί η παρουσία αστυνομικών και λιμενικών για την απομάκρυνση των πλανόδιων από την Παλιά Πόλη, και κυρίως από την οδό Χάληδων, ενώ θα ενταθεί η αστυνόμευση γύρω από τη Δημοτική Αγορά.

Απαιτείται πιο στενή συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, τονίζοντας ότι, παρά τις δυσκολίες, η πόλη χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση συνολικά και ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

p1