Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

16/3/2018, Θετική η αποτίμηση της συνάντησης στην Αθήνα για τα θέματα της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. & την καθαριότητα

16.03.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 06:03

Με την παρουσία όλων των Δημάρχων του Ν. Χανίων, του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σταθάκη, του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Φάμελου, της Βουλευτού Χανίων, κας. Βαγιωνάκη, τη στήριξη του κ. Μπαλωμενάκη, εκπροσώπου του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη, του Διευθύνοντος Συμβούλου, Γ. Κουτράκη, και του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.), Ν. Παινεσάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 16/3/2018, η συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, για τα θέματα της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. εν όψει του υπό διαβούλευση Νομοσχεδίου, που αφορά τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).

Επίσης, συζητήθηκαν τα ζητήματα, που προκύπτουν στην ομαλή διαχείριση του έργου καθαριότητας για τους Δήμους, που έχουν μικτό σύστημα αποκομιδής, όπως οι Δήμοι Χανίων, Πλατανιά και Αποκόρωνα.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σε δήλωσή του, μετά το πέρας της συνάντησης, επισημαίνει τα εξής:

Είχαμε μια πολύ γόνιμη συνεργασία με τους Υπουργούς, κατά τη διάρκεια της οποίας διευκρινίστηκαν όλα τα ζητήματα, που θέσαμε, ενώ λάβαμε και διαβεβαιώσεις ότι θα ρυθμιστούν τα θέματα, που αφορούν τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. εν όψει του νέου Νόμου.

Όσο για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας στους τομείς αποκομιδής και σάρωσης στους Δήμους, που έχουν μικτό σύστημα, θα δοθούν από το Υπουργείο οι διευκρινήσεις, που θα αποσαφηνίζουν τα ζητήματα, που τέθηκαν από τους Δημάρχους.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση και όλοι οι Δήμαρχοι των Χανίων στήριξαν τα κοινά μας αιτήματα”.

p1

p2