Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

15/11/2018, Ολοκληρώθηκε η Γενική συνέλευση των Δήμων της Π.Ε. Χανίων – Μετόχων για την ΔΕΔΙΣΑ – Δήλωση του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα

16.11.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 12:11

Τ. Βάμβουκας: Η πολιτική μας και ο αγώνας μας από την αρχή της θητείας μας, για την διατήρηση της ΔΕΔΙΣΑ ως αυτόνομου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), αποδίδει καρπούς

p1

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (15/11) το πρωί, η Γενική Συνέλευση των Δήμων της Π.Ε. Χανίων – Μετόχων για την προσαρμογή της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ) στο νέο θεσμικό πλαίσιο των ΦΟΔΣΑ (Ν. 4555/2018). Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΔΙΣΑ (οδός Γρηγορίου Ε’).

Κατά αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ώστε η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) να συνεχίσει τη λειτουργία της αυτόνομα ως ένας εκ των τριών ΦΟΔΣΑ στην Περιφέρεια Κρήτης, κάτι που αποφάσισε η ΠΕΔ Κρήτης στην ολομέλεια της 25ης Οκτωβρίου 2018. Απομένει πλέον, η λήψη της τελικής απόφασης από την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.


Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης
των Δήμων της Π.Ε. Χανίων – Μετόχων, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:Σήμερα (Πέμπτη 15/11) είχαμε την πρώτη Γ.Σ. της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. με τη συμμετοχή και των νέων μετόχων, που είναι οι Δήμοι της Περιφερειακής ενότητας Χανίων, οι οποίοι αποδέχτηκαν την παραχώρηση μικρού μέρους των μετοχών της εταιρείας από τον Δήμο Χανίων.

Η πολιτική μας και ο αγώνας μας από την αρχή της θητείας μας, για την διατήρηση της ΔΕΔΙΣΑ ως αυτόνομου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), αποδίδει καρπούς και θεωρώ ότι έχουμε αποτρέψει τη λειτουργία ενός μόνο φορέα στην Κρήτη, με έδρα τον ΕΣΔΑΚ στο Ηράκλειο.

Ιδιαίτερα μετά την πρότασή μας, που υιοθέτησε η ΠΕΔ Κρήτης, για τη λειτουργία τριών ΦΟΔΣΑ στο νησί μεταξύ των οποίων και η ΔΕΔΙΣΑ, επιβραβεύει αυτό τον αγώνα μας.

Με αυτό τον στόχο είναι σημαντικό ότι συντάσσεται το σύνολο του Δ.Σ. Χανίων, καθώς και όλοι οι Δήμοι των Χανίων και προχωράμε για την λήψη της τελικής απόφασης από την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπως ο νόμος ορίζει.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Δήμων της Κρήτης, που εκφράστηκε στην απόφαση της ΠΕΔ για την λειτουργία τριών φορέων, είναι ένα ισχυρό και τεκμηριωμένο στοιχείο για την συντονίστρια, ώστε να αποφασίσει οριστικά για την λειτουργία τριών ΦΟΔΣΑ στην Κρήτη.

Έτσι επιλύεται με τον καλύτερο τρόπο, ένα ζήτημα που εκκρεμεί πολλά χρόνια, με θετικές επιπτώσεις στη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας, με σωστή γεωγραφική κατανομή και σε πνεύμα συνεννόησης και καλής συνεργασίας μεταξύ των Δήμων της Κρήτης.

Η δήλωση του Δημάρχου Χανίων σε βίντεο: