Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

2/1/2019, Δελτίο Τύπου Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

02.01.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 02:01

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας γνωρίζει πως με τις μεγάλες νυκτερινές βροχοπτώσεις (ξημερώματα 2/1/2019) που ήταν εξαιρετικά έντονες στην περιοχή της Αγυιάς είχαμε αύξηση της θολότητας στην πηγή της Αγυιάς και των υδρομαστεύσεων του Βαρυπέτρου.

Στις 2.30 τα ξημερώματα έγινε διακοπή τροφοδοσίας της Πόλης με νερό από το συγκρότημα της Αγυιάς και οι περισσότερες υδροδοτούμενες περιοχές μας, καλύπτονται από τις δεξαμενές Βαντέ που τροφοδοτούνται πλέον από τις γεωτρήσεις μεγάλου βάθους του Ο.Α.Κ.

Επηρεάστηκαν όμως οι περιοχές της Νέας Χώρας που παίρνει νερό κατ’ ευθείαν από την Αγυιά και η Δεξαμενή του Βαρυπέτρου που καλύπτει τις περιοχές Βαρυπέτρου, Μυλωνιανών, Μαρμαρά, Λυγιδέ και Ποτιστηριών.

Η περιοχή της Νέας Χώρας διασυνδέθηκε από τα ξημερώματα με την δεξαμενή του Αγίου Ιωάννη και ήδη τροφοδοτείται με καθαρό νερό από τις γεωτρήσεις του Ο.Α.Κ.

Στην περιοχή αυτή έχουν ανοίξει οι πυροσβεστικοί κρουνοί και ήδη έχει εκλείψει η θολότητα του δικτύου στην Περιοχή.

Δυστυχώς η Δεξαμενή Βαρυπέτρου έχει υψόμετρο μεγαλύτερο από αυτό των δεξαμενών του Ο.Α.Κ. και δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί με νερό από αυτόν.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. εκκενώνει την υδρομάστευση Βαρυπέτρου προς την λίμνη της Αγυιάς και θα αρχίσει να τροφοδοτεί εκ νέου την Δεξαμενή μόλις εκλείψει η θολότητα.

Επειδή η κατανάλωση της περιοχής είναι μικρή υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό να καθυστερήσει και πάνω από 24 ώρες.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να μην κάνουν χρήση του νερού της βρύσης μέχρι τον καθαρισμό του από την θολότητα.