Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

2/8/2018, 17,5 εκατομμύρια ευρώ για έργα ύδρεσης και αποχέτευσης στο Δήμο Χανίων μέσω του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι”

02.08.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 04:08

Βάμβουκας: Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε πολλά και σημαντικά πράγματα προς όφελος των Δημοτών, της βελτίωσης της καθημερινότητας τους και της υγείας τους

 

 p1

Με αφορμή τη σημαντική εξέλιξη που προέκυψε με την ένταξη της ΔΕΥΑΧ στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών, «Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης του Δήμου Χανίων», ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας εξέφρασε την ικανοποίησή του, για το γεγονός αυτό στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε την Πέμπτη (2/8) στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης.

 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων:

 

Μια πολύ μεγάλη επιτυχία της ΔΕΥΑΧ, του Δήμου Χανίων και της παρούσης δημοτικής αρχής. Καταφέραμε, μέσω του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” που εκπόνησε το Υπουργείο Εσωτερικών, να έχουμε στη διάθεσή μας 17,5 εκατομμύρια Ευρώ για να κάνουμε έργο.

 

Από αυτά έχουμε εξασφαλίσει 11,7 εκατομμύρια Ευρώ για να λύσουμε τα δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης στην περιοχή του Ακρωτήριου, περιοχή που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα, ειδικά στις περιοχές Χωραφάκια, Τερσανάς και Σταυρός. Στο Ακρωτήρι μάλιστα “τρέχουμε” και ένα ακόμα πρόγραμμα, για τη δημιουργία βιολογικού στο Μαράθι, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους. Επίσης από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΧ θα προχωρήσουμε στην επίλυση ζητημάτων στην περιοχή του Καμπανίου. Συν τοις άλλοις, με το “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” θα προχωρήσουμε στις Στέρνες και στον Παζινό, πρόγραμμα που αφορά τη βελτίωση του αποχετευτικού συστήματος σε αυτές τις περιοχές”.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσό από αυτό που εξασφαλίστηκε από το “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι”, ύψους 2,9 εκατομμυρίων ευρώ, θα διατεθεί για αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης, σε όλο το Δήμο Χανίων. “Δυστυχώς, σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων έχουμε παλιά δίκτυα και είναι θέμα υγείας των συνδημοτών μας να τα αντικαταστήσουμε και αυτό θα πράξουμε”.

 

Να σημειωθεί ότι τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” θα δοθούν για συστήματα τηλεμετρίας, τα οποία συστήματα θα εξασφαλίσουν τη διασύνδεση των δεξαμενών του Δήμου Χανίων που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία. Παραλληλα, εξασφαλίζεται πολύ μεγάλη εξοικονόμηση αφού θα υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο διαχείρισης.

 

Σαν Δήμος Χανίων και σαν ΔΕΥΑΧ, διεκδικούμε και πετυχαίνουμε πολλά και σημαντικά πράγματα προς όφελος των Δημοτών, της βελτίωσης της καθημερινότητας τους και της υγείας τους. Ήταν μια επίπονη διαδικασία, αλλά με την άψογη συνεργασία με τον Πρόεδρο και το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ, σε συνδυασμό με συντονισμένες επαφές μας με το Υπουργείο Εσωτερικών, πετύχαμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. ”, σημείωσε ο Δήμαρχος Χανίων κ . Τάσος Βάμβουκας.

 

Να σημειωθεί τέλος, ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει το προηγούμενο διάστημα στα αντλητικά συγκροτήματα και συγκροτήματα γεωτρήσεων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, όπου τροφοδοτούν το δίκτυο της ΔΕΥΑΧ και πλέον η παροχή νερού γίνεται κανονικά στις περιοχές των Χανίων που υπήρξε πρόβλημα το τελευταίο 15ήμερο.