Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

4/9/2018, Ανάδειξη του τουριστικού & πολιτιστικού πλούτου των Χανίων – Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο Ε.Π. «Κρήτη» 2014-2020

04.09.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 02:09

Στις 30-8-2018 υποβλήθηκε επιτυχώς στο Ε.Π. «Κρήτη» 2014-2020 η αίτηση χρηματοδότησης της προτεινόμενης πράξης με τίτλο: “Αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ για την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου των Χανίων”, συνολικού προϋπολογισμού €276.806,72.

Αντικείμενο της πράξης είναι η ανάδειξη των σημαντικότερων στοιχείων πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος επτά Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων: Αποκορώνου, Γαύδου, Καντάνου-Σελίνου, Κισσάμου, Πλατανιά, Σφακίων, Χανίων, μέσα από την υλοποίηση ενός συνόλου καινοτόμων συνδυαστικών δράσεων καταγραφής, αποτύπωσης, προβολής κι ανάπτυξης εφαρμογών Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών - Τ.Π.Ε.

Στόχος είναι η από κοινού ανάδειξη ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής τους, αλλά και η προώθηση δράσεων, που στοχεύουν στην ενσωμάτωση της ευρύτερης στρατηγικής ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην πράξη συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων με διακριτό, υποστηρικτικό ρόλο, ο οποίος αφορά την επιμέλεια και έγκριση του περιεχομένου των κειμένων για τους αρχαιολογικούς χώρους/μνημεία/μουσεία, που ανήκουν στη διοικητική – γεωγραφική δικαιοδοσία της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦ.Α.) Χανίων και περιλαμβάνονται στο φυσικό αντικείμενο της προτεινόμενης Πράξης.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, σε δήλωσή της εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της για την εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου Χανίων με τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού στο πλαίσιο της προετοιμασίας και υποβολής της πρότασης. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας για το γεγονός ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και μετά την ενδεχόμενη θετική έκβαση της αξιολόγησης και ένταξής της για χρηματοδότηση, ενώ ευχόμαστε η συλλογική αυτή προσπάθεια να είναι η αφετηρία νέων συνεργασιών διαμόρφωσης κοινών στόχων ανάπτυξης, υλοποίησης έργων και αξιοποίησης χρηματοδοτήσεων προς όφελος των Χανίων”, αναφέρει στη δήλωσή της η κα. Τσιτσιρίδη.

p1