Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

1/8/2018, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον σκηνοθέτη της παράστασης “Θεσμοφοριάζουσες”, Β. Θεοδωρόπουλο

01.08.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:08

Συνάντηση με τον σκηνοθέτη της παράστασης “Θεσμοφοριάζουσες” του Αριστοφάνη, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.), Νάσο Αθανασόπουλο, είχε σήμερα, Τετάρτη 1/8/2018, στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο περιθώριο της Συνέντευξης Τύπου για την παράσταση, που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, έγινε αναφορά στη μεγάλη επιτυχία της παράστασης, την οποία, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, παρακολούθησαν τις προηγούμενες ημέρες περισσότεροι από 16.500 θεατές συνολικά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων συνεχάρη τον κ. Θεοδωρόπουλο για τη σημαντική και επιτυχημένη του προσπάθεια, η οποία αποτελεί, όπως τόνισε μία από τις κορυφαίες θεατρικές συμπαραγωγές και παράλληλα σπουδαία πρόταση για το θεατρόφιλο κοινό.

Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας, καθώς, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης καλλιτεχνικού διευθυντή, λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε αυτό να διατηρηθεί ζωντανό, δίνοντας παραστάσεις”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας.

Επισημαίνεται ότι οι “Θεσμοφοριάζουσες” ξεκινούν από τα Χανιά την περιοδεία τους στην Κρήτη, καθώς από σήμερα έως και την Παρασκευή 3/8/2018, παραστάσεις θα “ανέβουν” στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου. Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5/8/2018 η παράσταση παρουσιάζεται στο Κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” στο Ηράκλειο, ενώ τη Δευτέρα 6/8/2018 θα παρουσιαστεί στο Φρούριο Φορτέτζα του Ρεθύμνου.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον κ. Θεοδωρόπουλο το φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου “Χανιά: Ταξίδι στο Όνειρο”.

p1