Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

16/8/2018, Ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις έκθεσης βιβλίου: Στις 19/8/2018

16.08.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 10:08

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 19/8/2018 η 6η έκθεση βιβλίου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, που διοργανώθηκε με επιτυχία από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασίας με βιβλιοπωλεία. Οι επισκέπτες της έκθεσης τη συγκεκριμένη μέρα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 20.30.

Ειδικότερα, στο πρώτο μέρος των εκδηλώσεων θα γίνει μία ιδιαίτερη παρουσίαση του χιουμοριστικού διηγήματος του λαογράφου-ερευνητή, Γιώργη Σταματάκη, "Γράμματα από τα Καπετανιανά", σε κρητική διάλεκτο. Το διήγημα θα αποδώσουν σε μορφή θεατρικού αναλογίου η ηθοποιός, Μαρινέλλα Βλαχάκη, και ο μουσικός, Λεωνίδας Μαριδάκης. Μαντινάδες, φωτογραφίες και μουσικές διανθίζουν το κείμενο και την παράδοξη ιστορία των χωρικών, σ' ένα ταξίδι στα Καπετανιανά Ηρακλείου τη δεκαετία του '70, εκεί όπου οι γνώριμες εικόνες από το κοντινό παρελθόν συναντούν την αστεία πλευρά της ζωής.

Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση από τον τραγουδοποιό, Λεωνίδα Μαριδάκη, σ' ένα έντεχνο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τραγούδια από το νέο του άλμπουμ "Βάρκα στο σπίτι" και άλλα γνωστά και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια. Πρόκειται για μια latin- swing ατμόσφαιρα όπου ο Τσιτσάνης θα συναντήσει τον Σταμάτη Κραουνάκη και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης τον Κωστή Μαραβέγια, σε ένα live που η συγκίνηση, το χαμόγελο και η θετική ενέργεια θα έχουν τον πρώτο λόγο.

p1