Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

7/8/2018, Αρχιτεκτονική μελέτη διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων της Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου – Υπογραφή σύμβασης από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

07.08.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 04:08

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 7/8/2018, από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τους ανάδοχους μελετητές η σύμβαση για την αρχιτεκτονική μελέτη διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων της Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου.

Στόχος της μελέτης, ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται σε 23.756 €, είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και η οργάνωση των λειτουργιών και χρήσεων, που προβλέπονται στα αντίστοιχα σχέδια πόλεως, σε χώρους που είτε δεν έχουν έως σήμερα διαμορφωθεί, είτε είναι διαμορφωμένοι για άλλη χρήση από την εγκεκριμένη, ώστε να εξυπηρετούνται οι μόνιμοι κάτοικοι και οι καθημερινές τους ανάγκες.

Μάλιστα, σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Βάμβουκα, παρουσία των μελετητών, της Αντιδημάρχου αρμόδιας για τη Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου, Γεωργίας Σαρικάκη, των Αντιδημάρχων Αθλητισμού, Σταύρου Φιωτάκη, Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη, του Αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νεροκούρου, Κοσμά Καλομοιράκη, δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, τονίστηκε από πλευράς της δημοτικής αρχής η αναγκαιότητα διαμόρφωσης των κοινόχρηστων χώρων της περιοχής, που παρουσιάζει σημαντική αστική ανάπτυξη και αποτελεί πόλο έλξης πολυάριθμων ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Στα διοικητικά όρια της Δημοτικής Ενότητας υπάρχουν τέσσερα εγκεκριμένα σχέδια πόλης το σύνολο των οποίων συνορεύει και αποτελεί ουσιαστικά επέκταση της πόλης των Χανίων. Στόχος μας είναι να αξιοποιηθούν σωστά οι αδιαμόρφωτοι ελεύθεροι χώροι της περιοχής, με έμφαση στην εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων και όλων των δημοτών. Προτεραιότητα δίνουμε στη δημιουργία υποδομών κοινής ωφελείας, όπως τη διαμόρφωση πλατείας στην περιοχή Κουμπέ Νεροκούρου, την κατασκευή πιστοποιημένης παιδικής χαράς στην ίδια περιοχή, τη χωροθέτηση αθλητικών εγκαταστάσεων στον Κουμπέ, την αξιοποίηση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στο Κόκκινο Μετόχι Μουρνιών, την ασφαλή μετακίνηση”, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι παρεμβάσεις, μικρές και μεγάλες, πραγματοποιούνται σε όλο το εύρος του Δήμου, με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

p1

p2