Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

3/7/2018, Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Η φροντίδα της δημοτικής μας αρχής στο θέμα της συντήρησης των σχολείων είναι πολύ μεγάλη” - Αυτοψία στις εργασίες στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων

03.07.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 01:07

Η φροντίδα της παρούσας δημοτικής αρχής στο θέμα της συντήρησης των σχολείων είναι πολύ μεγάλη. Έτσι γι΄ αυτό το καλοκαίρι έχουμε προχωρήσει μεταξύ άλλων σε εργολαβία, ύψους 500.000 ευρώ, για ν' αποκαταστήσουμε στέγες σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που το έχουν ανάγκη”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο της αυτοψίας, που πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 3/7/2018, στις εργασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων. Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Αντώνης Βαρδάκης.

Όπως γνωστοποίησε μάλιστα ο κ. Βάμβουκας η στέγη του 1ου Γυμνασίου Χανίων, ενός κτιρίου με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, θα τύχει της απαιτούμενης φροντίδας και προσοχής, ενώ θα πραγματοποιηθούν και εργασίες θερμομόνωσης. “Συνεχίζουμε και με άλλα σχολεία, ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, στην περιοχή της Χαλέπας, ενώ θα προχωρήσουμε στο 1ο Νηπιαγωγείο Σούδας και στο 5ο Νηπιαγωγείο Χανίων. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στη θερινή περίοδο, ώστε τα παιδιά όταν επιστρέψουν από τον Σεπτέμβρη στα σχολεία τους να τα βρουν σε καλύτερη κατάσταση από αυτή, που τα είχαν αφήσει”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων.

Στο μεταξύ, ερωτηθείς ο κ. Βάμβουκας για την εξέλιξη της διαδικασίας για τη δημιουργία των 8 νέων σχολικών μονάδων, με τη μέθοδο Σ.Δ.Ι.Τ., που έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή των Χανίων και για την οποία έχει λάβει έγκριση, τόνισε ότι η αυτή προχωράει, ενώ έχει υπογραφεί και η σύμβαση με εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους. “Στην επόμενη φάση, που αποτελεί ένα πολύ μεγάλο βήμα, θα υπάρξει ανταγωνιστικός διάλογος με τους ενδιαφερόμενους αναδόχους, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Στη συνέχεια από τους συμμετέχοντες σε αυτόν τον διάλογο θα προκύψει με διαγωνιστική διαδικασία ο ανάδοχος του μεγάλου αυτού έργου, ύψους 40 εκ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους εκτιμάμε ότι θα έχουμε προχωρήσει αρκετά”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Αντώνης Βαρδάκης, γνωστοποίησε ότι αναμένεται να ξεκινήσουν έως το τέλος του Ιουλίου και άλλες εργολαβίες, που αφορούν μονώσεις και συνολικές εργασίες στις σχολικές αίθουσες τόσο στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου (πρώην Πολυκλαδικό) όσο και στο 2ο ΕΠΑΛ (κτίριο Δαιδάλου). 

Στους ακόλουθους συνδέσμους https://www.youtube.com/watch?v=sdxEpZkJ4cY&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=bazyLzCYesM&feature=youtu.be μπορείτε να παρακολουθήσετε απόσπασμα των δηλώσεων του Δημάρχου Χανίων.

p1

p2