Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

20/9/2018, “Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων”: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

20.09.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 12:09

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π) του Δήμου Χανίων πρόκειται να υλοποιήσει για μια ακόμα χρονιά την περίοδο -Οκτωβρίου 2018 - Μαΐου 2019- τα “Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων” του προγράμματος “Σχολές Γονέων” του Δήμου Χανίων.

Η εμπειρία και η παρατήρηση στο πλαίσιο της συνεργασίας με γονείς και οικογένειες έχουν αποδείξει ότι οι ανθρώπινες σχέσεις και οι σχέσεις στην οικογένεια είναι αμφίδρομες. Δεν είναι μόνο τα παιδιά, που διαμορφώνονται, αφού και οι γονείς δέχονται πληροφορίες και ερεθίσματα από τα παιδιά τους, αποκτώντας έτσι τη μοναδική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο, που σχετίζονται και σε τελική ανάλυση να γνωρίσουν περισσότερο τον ίδιο τους τον εαυτό.

Απώτερος στόχος των εργαστηρίων είναι η στήριξη και η ενίσχυση των γονέων, ώστε:

  • Να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια.

  • Να αντιληφθούν τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών τους, αποδεχόμενοι τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους.

  • Να βοηθήσουν το παιδί στην προοδευτική ανεξαρτητοποίησή του.

  • Να ασχοληθούν με την προσωπική τους ανάπτυξη και γενικότερα να αναπτύξουν στάσεις, ώστε να δρουν και να συναισθάνονται με τρόπο εποικοδομητικό τόσο στα ατομικά όσο και στα κοινωνικά ζητήματα.

Η ομάδα θα αποτελείται από 10-15 άτομα, στηριζόμενη στον βιωματικό τρόπο. Τα μέλη της θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και την έκφραση των συναισθημάτων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Οι ομάδες, που πρόκειται να δημιουργηθούν, είναι:

  • Ομάδα γονέων-παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας.

  • Ομάδα γονέων-παιδιών που βρίσκονται στην εφηβεία.

  • Ομάδα μονογονεϊκών οικογενειών.

 

Aιτήσεις συμμετοχής από Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου έως και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018. Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π (Κυδωνίας 29), στο τηλ. 28213-41628 & στο Συμβουλευτικό σταθμό (Πάροδος Κανεβάρω 26-28) στο τηλ. 28210-54650. Υπεύθυνη του προγράμματος, Μαλανδράκη Κατερίνα, Ψυχολόγος.

p1