Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

10/9/2018, Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας τίμησε τον Γερμανό Claus Hieke για τη μεγάλη προσφορά του στην ανάπτυξη του ναυαγοσωστικού ιδεώδους στην πόλη των Χανίων

10.09.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 04:09

Σε μια σεμνή εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (10/9) στο Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος κ. Τάσος Βάμβουκας τίμησε τον Γερμανό και, επί χρόνια, επικεφαλής του Διεθνούς Τμήματος και Αποτύπωσης Υποδομών του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού (κλάδου Βαυαρίας) Claus Hieke.

p1

Ο Claus Hieke από τη δεκαετία του ‘90 πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη του Ναυαγοσωστικού ιδεώδους στην πόλη των Χανίων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη συγκρότηση, οργάνωση, εκπαίδευση και εξοπλισμό ναυαγοσωστικών ομάδων, για τη διάσωση ανθρώπων ευρισκόμενων σε κίνδυνο.

 

Εκείνη η συνεργασία με τον Claus Hieke, που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 έδωσε και το έναυσμα για τη γενικότερη ανάπτυξη της ναυαγοσωστικής στα Χανιά με τη λειτουργία σχολών και την αύξηση ναυαγοσωστών στην πόλη μας.

 

Σήμερα, λειτουργεί αυτοτελής εθελοντική ναυαγοσωστική ομάδα στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, με βάση τις θεμέλιες βάσεις που έθεσε εξαρχής ο Claus Hieke.

p2

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας καλωσόρισε τον Claus Hieke στην πόλη μας τονίζοντας του ότι “συμβάλλατε τα μέγιστα στην ανάπτυξη και στην καλλιέργεια του ναυαγοσωστικού ιδεώδους στην πόλη μας. Η ευρύτερη παρουσία σας στα Χανιά, μέσω της συνεργασίας που αναπτύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια αποτελεί “κεφάλαιο” στον τομέα της ναυαγοσωστικής και στη διάσωση συνανθρώπων μας που τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο. Η πόλη μας σας οφείλει πάρα πολλά για αυτές τις υπηρεσίες που της παρείχατε και συνεχίζετε να παρέχετε, μέσω της γνώσης που μεταλαμπαδεύσατε και της εμπειρίας που κληροδοτήσατε στους νεότερους ναυαγοσώστες. Η εκδήλωση που οργανώσαμε σήμερα, στο Δημαρχείο Χανίων, αποτελεί ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για το μεγάλο σας έργο”.

 

Από την πλευρά του ο Claus Hieke ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων αναφέροντας ότι, “αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα, που με τιμά ο Δήμαρχος της πόλης των Χανίων κ. Βάμβουκας. Μια πόλη που αγάπησα και θα αγαπώ για πάντα. Η πρώτη επαφή για να προκύψει αυτή η ωραία συνεργασία έγινε το 1989 με τον αείμνηστο Ιατρό και πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Χανίων, Οδυσσέα Καλλιγιάννη. Μετά το θάνατο του, η συνεργασία συνεχίστηκε με τη σύζυγό του κ. Ηλέκτρα Καλλιγιάννη και αμέσως μετά με τον νυν επίτιμο πρόεδρο του Ν.Ο.Χανών κ. Κων/νο Μανιουδάκη”.

 

Στο πλαίσιο της σεμνής αυτής εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τ. Βάμβουκας προσέφερε ως δώρο στον Claus Hieke ένα συμβολικό έργο τέχνης, έναν τιμητικό έπαινο και το φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Χανίων “Χανιά:Ταξίδι στο Όνειρο”.

 

Στη λιτή αυτή εκδήλωση, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Χανίων κκ. Σταύρος Φιωτάκης και Ελπίδα Τσιτσιρίδη, η Επίτιμος Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στα Χανιά κ. Αργυρώ Γαναδάκη, η Πρόεδρος του Ν.Ο.Χανίων κ. Χαρά Μυλωνάκη-Πράπα, ο επίτιμος πρόεδρος του Ν.Ο.Χανίων, Ναύαρχος κ. Κων/νος Μανιουδάκης, η σύζυγος του πρώην προέδρου του Ερυθρού Σταυρού Χανίων κ. Ηλέκτρα Καλλιγιάννη, ο πρώτος αρχηγός της εθελοντικής μονάδας ναυαγοσωστών Ν.Ο.Χανίων, κ. Στέλιος Ξενάκης.

p3