Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

2/3/2018, Παράδοση ξενοδοχειακού εξοπλισμού κρουαζιερόπλοιου “Silver Spirit” στον Δήμο Χανίων

03.03.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 06:03

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2/3/2018 στο Λιμάνι της Σούδας η παράδοση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού του κρουαζιερόπλοιου “Silver Spirit” της εταιρίας “Silversea Cruises” στο Δήμο Χανίων, προκειμένου αυτός να αξιοποιηθεί για κοινωνικούς και κοινωφελείς σκοπούς του Δήμου.

Τον Διευθυντή και εκπρόσωπο της εταιρίας “Silversea Cruises” στην Ελλάδα, Σπύρο Αλμπέρτη, και τον καπετάνιο του πλοίου, Pontillo Cosimo, υποδέχτηκαν στο Λιμάνι της Σούδας ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χανίων, Χρήστος Κουβάτσος, ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ., Κώστας Μανωλικάκης, και ο συνεργάτης του Δημάρχου και συντονιστής της διαδικασίας δωρεάς, Κώστας Μπροκαλάκης.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, όπου ο κ. Βάμβουκας προσέφερε γκραβούρες και βιβλία της πόλης των Χανίων στον κ. Σ. Αλμπέρτη, στον κ. P. Cosimo και στον ναυτιλιακό πράκτορα της εταιρείας, κ. Γ. Γελασάκη.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, το οποίο πρόκειται να δεξαμενιστεί, προέβη στη σημαντική αυτή δωρεά προς τον Δήμο Χανίων, ως ελάχιστη ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία της θερμής φιλοξενίας, που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια και ως συμβολική
αναγνώριση της μεγάλης σημασίας, που έχει το Λιμάνι της Σούδας, προσφέροντας υψηλής στάθμης υπηρεσίες. Σημειώνεται μάλιστα ότι η εταιρεία “Silversea Cruises” επισκέφθηκε για πρώτη φορά τα Χανιά τον Οκτώβριο του 2014 με το κρουαζιερόπλοιο “Silver Spirit”, ενώ έως και σήμερα πλοία της προσεγγίζουν στο Λιμάνι της Σούδας και στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, ως αποτέλεσμα της ικανοποίησης της εταιρείας από τον προορισμό των Χανίων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το κρουαζιερόπλοιο “Silver Spirit” κατέπλευσε στο Λιμάνι της Σούδας την Παρασκευή 2/3, στις 21:00, και θα αναχωρήσει το Σάββατο 3/3 στις 21:00, προκειμένου να κατευθυνθεί προς το ναυπηγείο στο Παλέρμο, για δεξαμενισμό. Η μεταφορά δηλαδή όλου του εξοπλισμού από το Λιμάνι της Σούδας σε χώρο του Δήμου, όπου θα αποθηκευθεί προσωρινά, θα ολοκληρωθεί μέσα σε 24 ώρες, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη διανομή των ειδών αυτών σε κοινωφελείς δομές και υπηρεσίες του Δήμου μας, προκειμένου να καλύψουν δικές τους ανάγκες.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει: “Είναι μεγάλη η ευγνωμοσύνη, που νιώθουμε απέναντι στην εταιρεία “Silversea Cruises” για την κοινωνική ευαισθησία, που επέδειξε με τη σημαντική αυτή δωρεά προς τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας. Ευχαριστούμε δε θερμά τον πράκτορα της εταιρείας, Γιάννη Γελασάκη, για τη συμβολή του στη δωρεά αυτή.

Ο εξοπλισμός του πλοίου, δηλ. τα συνολικά 4.625 τεμάχια, που παραλάβαμε και τα οποία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, θα διατεθούν άμεσα από μέρους μας για κοινωνικούς και κοινωφελείς σκοπούς, με προτεραιότητα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στο δημοτικό Γηροκομείο, στα σχολεία, τις υπηρεσίες, καθώς και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη.

Έχουμε ήδη μεριμνήσει, αναλαμβάνοντας το απαραίτητο κόστος της κάλυψης των φόρων και των δασμών, που προέρχονται από την τελωνειακή αξία των αντικειμένων, ενώ έχουμε συντονίσει και προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που απαιτούνται σε συνεννόηση και συνεργασία με το Τελωνείο Χανίων, το Λιμεναρχείο Χανίων, την Τροχαία Χανίων και τον ναυτιλιακό πράκτορα της εταιρείας για την ολοκλήρωση της δωρεάς αυτής. Η μεταφορά όλων των ειδών από το Λιμάνι της Σούδας σε χώρο του Δήμου, όπου θα αποθηκευθούν προσωρινά, μέσα σε 24 ώρες αποτελεί ένα δύσκολο και πρωτόγνωρο εγχείρημα, που όλοι μαζί θα φέρουμε εις πέρας για το καλό της πόλης μας.

Θέλω να επισημάνω ότι η εν λόγω δωρεά είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής ευαισθησίας της πλοιοκτήτριας εταιρείας, καθώς και της προσπάθειας, που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια όλοι οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς, προκειμένου να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, τόσο στα κρουαζιερόπλοια, που προσεγγίζουν στο Λιμάνι της Σούδας και στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, όσο και στους επιβάτες τους. Επίσης με την κίνηση της αυτή η εταιρεία δηλώνει έμπρακτα ότι τα Χανιά έχουν πλέον καθιερωθεί ως προορισμός στο χάρτη της παγκόσμιας κρουαζιέρας”.

p1

p3

p3

p2

p3

p6