Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

29/8/2018, Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για τη “Βιοκλιματική Αναβάθμιση Πλατείας Σούδας” από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα,& τον Πρόεδρο του Λ.Τ.Ν.Χ., Δ. Μπουντρογιάννη

29.08.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 10:08

Υπεγράφη την Τρίτη 28/8/2018, από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, Δημήτρη Μπουντρογιάννη, παρουσία του αρμοδίου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη, η Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Βιοκλιματική Αναβάθμιση Πλατείας Σούδας”.

Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης προβλέπονται οι απαραίτητες ενέργειες για την εκτέλεση του έργου, το οποίο περιλαμβάνει δύο υποέργα:

α. Βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας Σούδας, προϋπολογισμού 1.224.500 € (με ΦΠΑ) και

β. Αισθητική αναβάθμιση δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, προϋπολογισμού 159.287 € (με ΦΠΑ).

Το σημαντικό αυτό έργο για κατοίκους και επισκέπτες, στο σημείο που αποτελεί ταυτόχρονα σημαντική πύλη εισόδου, θα κατασκευασθεί με βάση τη σχετική εγκεκριμένη μελέτη, που έχει εκπονηθεί από το Δήμο Χανίων, και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους.

Μετά τον έλεγχο της Προγραμματικής Σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που προηγήθηκε, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη Σύμβαση με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κ. Μπουντρογιάννη. Έτσι, η ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας της Σούδας, ένα έργο, που περιμέναμε εδώ και πολλά χρόνια, μπαίνει στην τελική φάση της υλοποίησής του, καθώς στην παρούσα φάση θα προχωρήσουμε στη διακήρυξη, ώστε εντός του 2019 να έχουμε τον ανάδοχο εργολάβο. Οι ενέργειες μας είναι ακριβείς και συντονισμένες, προωθώντας σημαντικά έργα σε όλο το εύρος του Δήμου, με βασική μας προτεραιότητα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας”, τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων.

p1