Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

16/10/2018, Σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Χανίων με τους καταστηματάρχες της οδού Χάληδων, “παραμονές” της έναρξης του έργου ανάπλασης

16.10.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 12:10

Τ. Βάμβουκας: Τα οφέλη για τους καταστηματάρχες και την πόλη θα είναι πολλά. Στόχος η ολοκλήρωση του έργου πριν το Πάσχα.

 p1

 

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (16/10) το πρωί στο Δημαρχείο της πόλης, ευρεία σύσκεψη στην οποία εκλήθησαν οι επαγγελματίες καταστηματάρχες της οδού Χάληδων και ο Σύλλογος καταστηματαρχών και επαγγελματιών Παλιάς Πόλης, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης (την Δευτέρα, 15/10) για την έναρξη του εν λόγω, έργου ανάπλασης.

 

Από τη σύσκεψη στην οποία εκτός του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Ξανθουδάκης και Ευτ. Κονταξάκης, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας που θα αναλάβει το έργο και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες εξήχθησαν θετικότατα συμπεράσματα. Οι καταστηματάρχες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, ωστόσο τόνισαν ότι θα επιδείξουν υπομονή και νοοτροπία συνεργασίας με γνώμονα ότι το σημαντικό έργο θα ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

 

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Χανίων τους τόνισε στους καταστηματάρχες ότι “τα οφέλη από αυτό το έργο θα είναι πολλαπλάσια. Μάλιστα, το έργο αυτό υπάγεται σε ένα ευρύτερο πλάνο έργων που έχει καταστρώσει η νυν δημοτική αρχή και αφορά την ανάπλαση της πλατείας Μητροπόλεως, τη διεύρυνση των πεζοδρομίων και τη δημιουργία ποδηλατόδρομου από τη Τζανακάκη μέχρι το Πανελλήνιο, την αναβάθμιση της πλατείας 1866 και άλλα επιμέρους έργα”.

 

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ανέφερε: “Όπως τόνισα στους καταστηματάρχες θα έχουμε ένα επιπλέον θετικό γεγονός από την πραγματοποίηση του έργου στην οδό Χάληδων. Το θετικό γεγονός είναι ότι με την ευκαιρία αυτού του έργου θα αφαιρέσουμε τις σκαλωσιές από το παλιό Δημαρχείο που βρίσκεται στην πλατεία συντριβανίου και αισθητικά θα ανασάνει η περιοχή”.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ενημέρωσε ωστόσο τους καταστηματάρχες για την αρνητική εξέλιξη που προέκυψε και που άπτεται με την αρνητική απάντηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την απομάκρυνση του τρίστηλου της ΔΕΗ που βρίσκεται στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη και που ο ίδιος είχε προτείνει να τοποθετηθεί στην τάφρο, ανάμεσα στη Δημοτική Πινακοθήκη και στην Τράπεζα που βρίσκεται στην αφετηρία της οδού Χάληδων.

p2

Παρουσιάστηκε μια μοναδική ευκαιρία , με το έργο της οδού Χάληδων που, ούτως ή άλλως, θα σκαφτεί, ώστε να επιλυθεί αυτό το ζήτημα. Δυστυχώς τη χάνουμε αυτή την ευκαιρία. Πρόκειται για μια αποστειρωμένη απόφαση,για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται μια πόλη. Θα επιδιώξουμε να βρούμε άλλες λύσεις, οι οποίες όμως είναι πολύ δύσκολες, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.