Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

05/04/2018, Απαγόρευση λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύσης στα δάση, στις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις της Κρήτης από 10 Απριλίου..

05.04.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 01:04

Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται  ότι σύμφωνα με την υπ.αριθμόν 1/2018 Πυροσβεστική Διάταξη του Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης απαγορεύεται από 10-4-2018 έως 31-10-2018, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση στα δάση, στις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις της Κρήτης.

 

Λόγω των κλιματολογικών συνθηκών των τελευταίων μηνών, της έλλειψης βροχοπτώσεων και των συχνών έντονων ανέμων, ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι υψηλός, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε εισέλθει επίσημα στην αντιπυρική περίοδο.

 

Συνιστάται  συνεπώς στους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Χανίων να συμμορφωθούν με την παραπάνω διάταξη προκειμένου να αποφευχθεί πυρκαγιά από αμέλεια. Γενικότερα δε, οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ( www.civilprotection.gr). που αφορούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο.

 

Υπενθυμίζεται δε, ότι η πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση ή από αμέλεια επισείει ποινικές και αστικές κυρώσεις.