Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

29/10/2018, ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών στο Δήμο Χανίων «Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχή Συσσιτίου»

29.10.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 09:10

Από σήμερα, Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, έως και Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12η βραδινή θα είναι ανοιχτή η διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι πολίτες κάτοικοι του Δήμου Χανίων θα μπορούν να υποβάλλουν με εξαιρετικά απλό τρόπο μόνο ηλεκτρονικά την αίτησή τους για ένταξη στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών στο Δήμο Χανίων « Κοινωνικό Παντοπωλείο και Παροχή Συσσιτίου », στην ιστοσελίδα :

http://chania.aitiseispoliton.gr 

Υποστηρικτικές Υπηρεσίες

Για τη βοήθεια κάθε συνανθρώπου μας, που δεν έχει πρόσβαση σε Internet, H/Y και για όποια δυσκολία προκύψει, θα παρέχεται υπηρεσία υποστήριξης. Σε αυτή την περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται αυτοπροσώπως φέρνοντας μαζί τους τα κατά περίπτωση αναγκαία δικαιολογητικά κατά τις εργάσιμες μέρες ως εξής:

Ημερήσια εξυπηρέτηση :

- στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Πρόνοια), στο ισόγειο του Δημαρχείου Χανίων, από 09:00 – 14:30 (Τηλέφωνο: 28213 – 41693 και 2821341695),

- για την παροχή Συσσιτίου στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου στην πλατεία Πατριάρχου Αθηναγόρα αρ. 1 από τις 9:00- 13:00 (Τηλέφωνο : 28210 – 27808),

- στη ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση στην οδό Μπονιαλή 11-19 στο Εμπορικό Κέντρο ΕΡΜΗΣ από 10:00 – 13:00 (Τηλέφωνο: 28210 – 58908),

- στο Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χανίων στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Σούδας απέναντι από την Εθνική Τράπεζα (Τηλέφωνο: 28213 – 41688).

Απογευματινή εξυπηρέτηση :

- στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χανίων στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Χανίων από 15:00 - 17:00 (Τηλέφωνο: 28213 – 41689).

Επισημαίνεται ότι:

 • η αρμόδια Υπηρεσία θα παραλάβει δικαιολογητικά ΜΟΝΟ από όσους επιλεγούν και οι οποίοι θα ειδοποιηθούν με μήνυμα κινητής τηλεφωνίας (sms) και νέο Δελτίο Τύπου, προκειμένου να καταθέσουν αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς τα απαραίτητα δικαιολογητικά

 • η εκπρόθεσμη κατάθεση δικαιολογητικών και η καταχώρηση ανακριβών στοιχείων θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη ένταξη του ωφελούμενου.

-----------------------

 • Δικαίωμα υποβολής αίτησης στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών στο Δήμο Χανίων «Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχή Συσσιτίου» έχουν άτομα – νοικοκυριά, που διαμένουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Χανίων, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας και δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος “Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή ΤΕΒΑ /FEAD”.

 

 • Δικαιολογητικά

 1. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδειας διαμονής.

 2. Φωτοτυπία λογαριασμού Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ή Μισθωτήριο Συμβόλαιο μέσω του οποίου θα βεβαιώνεται η διεύθυνση της κατοικίας του, εφόσον δεν προκύπτει από τη φορολογική δήλωση εισοδήματος.

 3. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

 4. Φωτοτυπία Ε1 και Ε9 και εκκαθαριστικό σημείωμα 2017.

 5. Σε περίπτωση που δεν εργάζεται: κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση ανεργίας ή βεβαίωση επιδότησης από τον ΟΑΕΔ και των δύο συζύγων. (Αν είναι συνταξιούχος με διακοπή σύνταξης: φωτοτυπία βεβαίωσης διακοπής σύνταξης).

 6. Για όσους εργάζονται: Γνωστοποίηση όρων ατομικής σύμβασης εργασίας (και των δύο συζύγων).

 7. Για κάθε ενήλικο προστατευόμενο μέλος: πρόσφατη βεβαίωση φοίτησης ή βεβαίωση στρατού.

 8. Σε περίπτωση αναπηρίας, αντίγραφο της Απόφασης Κ.Ε.Π.Α (ή της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής) περί καθορισμού του ποσοστού αναπηρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι / ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων (τηλέφωνο : 28213 – 41693 και 2821341695).

 • Οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής αίτησης

Η χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας και η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης είναι απλή και περιλαμβάνει δύο βασικά (2) βήματα:

ΒΗΜΑ 1: Εγγραφή
• Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει αρχικά να εγγραφούν στη δικτυακή πύλη
• Στην επιλογή «Εγγραφή» θα συμπληρώσουν τους (όνομα, επίθετο, ΑΦΜ, email, κ.λπ) και αμέσως μετά θα επιλέξουν το όνομα χρήστη (username), που επιθυμούν και θα εισάγουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.
• Μετά τη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής, το όνομα χρήστη, που έχουν ήδη επιλέξει ο ενδιαφερόμενος και ο κωδικός πρόσβασης (password), ο οποίος δημιουργείται αυτόματα, αποστέλλονται στο κινητό τηλέφωνο, που έχει δηλωθεί.

ΒΗΜΑ 2: Συμπλήρωση της αίτησης
• Στη συνέχεια με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, οι ενδιαφερόμενοι θα πραγματοποιήσουν την εισαγωγή τους στην πλατφόρμα.
• Μετά την εισαγωγή τους, θα επιλέξουν από το αριστερό μενού το κουμπί «Αίτηση» και μπορούν να ξεκινήσουν την συμπλήρωση της αίτησης.
• Τα στοιχεία, που θα συμπληρώσουν, πρέπει να είναι αληθινά.
• Μετά τη συμπλήρωση της αίτησης και την υποβολή της, μπορεί να πραγματοποιηθεί εκτύπωση της αίτησης ή / και περαιτέρω επεξεργασία (αν χρειαστεί).