Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

14/12/2018, Παρουσιάστηκε η ενδιαφέρουσα έρευνα για τη μέτρηση ικανοποίησης των επιβατών κρουαζιέρας

13.12.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 02:12

O Δήμος Χανίων, το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης διοργάνωσαν την Τετάρτη 12/12/2018 εκδήλωση στο Θέατρο "Μ. Θεοδωράκης" για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας. Η έρευνα αφορά στην μέτρηση ικανοποίησης επιβατών κρουαζιέρας, που επισκέφθηκαν τα Χανιά, μέσω λιμένα Σούδας το 2018, η οποία εκπονήθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των συγκεκριμένων φορέων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο βαθμός, στον οποίο συμβάλλει ο τουρισμός κρουαζιέρας στην τοπική οικονομία, δημιουργεί ένα αίσθημα υψηλής ευθύνης όχι μόνο στο Δήμο Χανίων αλλά και στους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς και συλλογικότητες, οι οποίοι και πρέπει να διαδραματίσουν το δέοντα ρόλο, ώστε η ανοδική πορεία και του αριθμού των επισκεπτών αλλά και του βαθμού ικανοποίησης αυτών να διασφαλίζεται και να αποφέρει τα οφέλη της στα Χανιά.

Με τη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση και συνεπώς με ασφάλεια στα αποτελέσματά της, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θεμελιώδες ερώτημα για τα Χανιά: Η δυναμική υπάρχει, μας ενδιαφέρει όλους να την εκμεταλλευτούμε; Όντες θετικοί σε αυτό, με την απαραίτητη μέριμνα από το Δήμο για βελτίωση των υποδομών, την ουσιαστική συνδρομή των υπολοίπων φορέων στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών αλλά και πληροφόρησης των επισκεπτών και τέλος, με το σεβασμό όλων μας στις υποδομές και την καθαριότητα του Δήμου, μόνο θετικά θα είναι τα αποτελέσματα της κρουαζιέρας για μας και τα Χανιά θα γίνουν περιζήτητος προορισμός στο χάρτη της κρουαζιέρας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά η κα. Τσιτσιρίδη.

 

H έρευνα, που αφορά τη μέτρηση ικανοποίησης των επιβατών κρουαζιέρας.

p1

p2

p4

p5