Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

20/9/2018, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον Δ/ντή του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, Γ. Ανδρεαδάκη

20.09.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:09

Συνάντηση με τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, κ. Ανδρεαδάκη, καθηγητές, μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του Λυκείου και εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ, είχε σήμερα, Πέμπτη 20/9/2018, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο Γραφείο του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης, συζητήθηκε η απόφαση της μη έγκρισης από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας δύο Τμημάτων Ειδικότητας (Οικονομίας και Σχεδιασμού εσωτερικών χώρων) της Γ΄ Τάξης του Λυκείου. Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, οι μαθητές των Τμημάτων αυτών έχουν αναστατωθεί σε χρονιά μάλιστα πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ το σχολείο αποδυναμώνεται, καθώς οι μαθητές αναγκαστικά μεταφέρονται στο 1ο ΕΠΑΛ.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων χαρακτήρισε εύλογο και πλήρως αιτιολογημένο το αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου επιτελεί έναν κρίσιμο ρόλο, καλύπτοντας την ευρύτερη περιοχή της Χαλέπας και του Ακρωτηρίου. Ο κ. Βάμβουκας τόνισε δε ότι το σχολείο έχει ανάγκη στήριξης, γι΄ αυτό και χρειάζονται άμεσες διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου να στηριχθεί η επαγγελματική εκπαίδευση και ν΄ αντιμετωπιστεί εγκαίρως το ζήτημα, που έχει προκύψει.

p1

p1