Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

12/11/2018, Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων Τ. Βάμβουκα με στελέχη του Υπουργείου Εθν. Άμυνας που δρομολόγησε θετικές εξελίξεις για την παραχώρησή του στο Δήμο Χανίων και για την αξιοποίησή του

12.11.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 12:11

Πραγματοπoιήθηκε τη Δευτέρα (12/11) το πρωί, συνάντηση του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, με στελέχη της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.) με θέμα την αξιοποίηση του Στρατόπεδου Μαρκοπούλου. Τα στελέχη με τα οποία συναντήθηκε ο Δήμαρχος Χανίων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι οι υπεύθυνοι για την αξιολόγηση της σχετικής μελέτης για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου.

p1

Έγινε εκτενής συζήτηση πάνω στην προμελέτη, με τους υπεύθυνους της αξιολόγησης να βρίσκουν την πρόταση του Δήμου Χανίων αρκετά τεκμηριωμένη και ενδιαφέρουσα και πλέον δρομολογούνται οι προϋποθέσεις ώστε η μελέτη αξιοποίησης του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου να πάρει την τελική της μορφή.

 

Στη συζήτηση που έγινε μεταξύ του Δημάρχου Χανίων και των στελεχών της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. έγιναν οι σχετικές παρατηρήσεις πάνω στην προμελέτη, οι οποίες και θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση της τελικής μελέτης.

 

Τη συνάντηση απασχόλησε και η διαδικασία της υπογραφής της σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στον Δήμου Χανίων για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου για 99 χρόνια, στο Δήμο Χανίων. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, “στόχος είναι να έχει υπογραφεί αυτή η σύμβαση παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο Δήμο Χανίων, μέχρι τις αρχές του νέου έτους”.

 

Εν κατακλείδι, τα στελέχη του ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. επιβεβαίωσαν στο Δήμαρχο Χανίων ότι το στρατόπεδο Μαρκοπούλου θεωρείται και είναι ενεργό και ως τέτοιο δεν δύναται να παραχωρηθεί στο λεγόμενο “Υπερταμείο”. Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) έχει πραγματοποιήσει τη σχετική αλληλογραφία με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου να μην ενταχθεί στη σχετική λίστα της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.).