Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

17/4/2018, Έναρξη δημοσίου διαλόγου για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου

17.04.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 12:04

Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 17/4/2018, από τον Δήμο Χανίων ο δημόσιος διάλογος, σύμφωνα με την Απόφαση 70/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με στόχο την αξιοποίηση του χώρου του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου από το Δήμο.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχει ενεργοποιηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας στον σύνδεσμο http://chania.gr/markopoulo.html, η οποία θα παραμείνει ενεργή έως και την Πέμπτη 26/4/2018, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει ή να προτείνει τη χρήση ή τις χρήσεις, που θεωρεί ότι θα είναι ωφέλιμες για την πόλη και το Δήμο μας, καθώς και να διατυπώσει πιθανή αναλυτικότερη πρόταση.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει:

“Όπως είχα αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τον καθορισμό των χρήσεων του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου θα υπάρξει δημόσιος διάλογος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η οριστική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Έτσι, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, ξεκινάμε από σήμερα επίσημα τον δημόσιο διάλογο για τις χρήσεις, που θα προταθούν από φορείς και πολίτες μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, που έχει δημιουργηθεί γι΄ αυτό τον σκοπό στον δικτυακό τόπο του Δήμου μας.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 26-4-2018, ημέρα Πέμπτη, ενώ στη συνέχεια επιτροπή, αποτελούμενη από προσωπικό του Δήμου, θα επεξεργαστεί και θα ταξινομήσει τις προτάσεις, οι οποίες θα έλθουν σε γνώση Δημοτικών Συμβούλων, δημοτών, φορέων και ολόκληρης της χανιώτικης κοινωνίας στο πλαίσιο ανοικτής εκδήλωσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων σε ειδική συνεδρίασή του, αφού θα έχει λάβει υπόψη του τα αποτελέσματα του διαλόγου, θα αποφασίσει οριστικά για τις επιτρεπόμενες χρήσεις, με γνώμονα το τι είναι ωφέλιμο για την πόλη, τον Δήμο και τους συμπολίτες μας, στο πλαίσιο ενός βιώσιμου σχεδίου χρήσεων του Στρατοπέδου”.

p1

p2