Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

8/3/2018, Μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

08.03.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 12:03

Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

Η 8η Μαρτίου αποτελεί μέρα σύμβολο των αγώνων και των κατακτήσεων των γυναικών ανά τον κόσμο. Τα κοινωνικά αιτήματα και οι διεκδικήσεις ενάντια στην καταπίεση, τις διακρίσεις και τα στερεότυπα παραμένουν. Ο αγώνας για την πλήρη εξάλειψη των ανισοτήτων είναι ένας αγώνας μακρύς και καθημερινός.

Η Βία κατά των Γυναικών, η πιο διαδεδομένη και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελεί παγκόσμια φαινόμενο, δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου, αν δεν συμβαίνει σε εμάς, συμβαίνει δίπλα μας.

Ο Δήμος Χανίων λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας για τη Γυναίκα θύμα βίας και τα παιδιά της, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος. Ο Ξενώνας απευθύνεται σε γυναίκες, που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας ή/και πολλαπλές διακρίσεις, ανεξαρτήτως θρησκείας, ηλικίας ή εθνικότητας, λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, παρέχοντας τη δυνατότητα σε γυναίκες και τα παιδιά τους για φιλοξενία, ασφαλή διαμονή με στέγη, διατροφή και ψυχοκοινωνική στήριξη.

Ας εκφράσουμε, λοιπόν, το σεβασμό μας κι ας προωθήσουμε τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να διευκολύνουμε τις γυναίκες στους πολλαπλούς τους ρόλους και στη σημαντική τους προσφορά στην οικογένεια και στην κοινωνία”.

p1