Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

2/7/2018, Θετική ως προς την τήρηση ωραρίου κυκλοφορίας στο παραλιακό μέτωπο της Ν. Χώρας η δημοτική αρχή των Χανίων

02.07.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 02:07

Την πεζοδρόμηση του παραλιακού μετώπου της Ν. Χώρας αιτήθηκαν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής κατά την πρόσφατη συνάντηση, που είχαν με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα. Ο κ. Βάμβουκας εξέφρασε τη βούληση να εξετάσει σοβαρά το ζήτημα της τήρησης ωραρίου κυκλοφορίας στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Χώρας για την τροφοδοσία των καταστημάτων, με κυκλοφορία των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως στο Ενετικό Λιμάνι.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξανθουδάκης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Ενότητας Χανίων, Γ. Πουλιδάκης, μέλη του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Χώρας, εκπρόσωποι του Συλλόγου των Κατοίκων, των Επαγγελματιών και των Αλιέων.

Επειδή στην πράξη δοκιμάστηκε μια διαδικασία, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος παρέμεινε κλειστός, λόγω των εργασιών, έγιναν εμφανή ακόμη και σε αυτούς, που είχαν αντιρρήσεις τα οφέλη της πεζοδρόμησης και της περιορισμένης χρήσης του δρόμου από οχήματα, κάτι που στο παρελθόν δεν ήταν δεδομένο”, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, παρατηρώντας ότι πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά ωφέλιμο για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες. “Το έργο αυτό ανήκει σε ολόκληρη την πόλη, αναβαθμίζει πραγματικά μια όμορφη λαϊκή συνοικία, που όλοι οι Χανιώτες επισκέπτονται και αυτό είναι, που έχει τη σημασία του”, προσθέτει ο κ. Βάμβουκας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση από πλευράς της δημοτικής αρχής και για άλλα ζητήματα, που αφορούν το παραλιακό μέτωπο και την ευρύτερη περιοχή της Ν. Χώρας, όπως η διάνοιξη σε τμήμα της οδού Σελίνου. Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, πρόκειται για ένα χρονίζον αίτημα, που έπειτα από κατάλληλους χειρισμούς και τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών, σύντομα θα απομακρυνθούν υφιστάμενες κατασκευές, που ενοχλούν την κυκλοφορία στη συγκεκριμένη οδό, ενώ θα αποκατασταθεί και το πεζοδρόμιο.

p1