Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

5/3/2018, Ολοκλήρωση εργασιών αποκατάστασης τμήματος του Φρουρίου στη νησίδα της Σούδας – Αυτοψία Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα

05.03.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:03

Παραδόθηκε σήμερα, Δευτέρα 5/3/2018, στον Δήμο Χανίων από τον ανάδοχο εργολάβο τμήμα του Φρουρίου στη νησίδα της Σούδας, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής του. Ειδικότερα, το έργο αφορούσε στην άρση της επικινδυνότητας τμημάτων εκατέρωθεν της πύλης εισόδου και την αποκατάσταση τμήματος των λίθων δόμησης και του συνδετικού κονιάματος του δυτικού τοίχου.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης, Αρχιπλοίαρχο Π.Ν., Χαράλαμπο Ζησιμόπουλο, και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και του Ναυστάθμου, πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο, όπου πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα οι εργασίες. Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας συζήτησε με τον κ. Ζησιμόπουλο την πρόταση να καταστεί επισκέψιμη η νησίδα τρεις φορές εβδομαδιαίως το συντομότερο.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει:


“Το πρόβλημα αφορούσε μία πύλη, απ΄ όπου διέρχονταν οι επισκέπτες και η οποία είχε παρουσιάσει ζήτημα ετοιμορροπίας. Η νησίδα με την ολοκλήρωση των εργασιών και αφού πραγματοποιηθούν κάποιες συμπληρωματικές εργασίες εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου θα γίνει ξανά επισκέψιμη και προσβάσιμη”.

Σημειώνεται ότι η νησίδα της Σούδας περιλαμβάνεται στο οχυρωματικό σύμπλεγμα των φρουρίων Κούλε και Ιτζεδίν.

p1

p2

p3