Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

28/12/2018, Δημήτρης Μιμίδης: Νυχτερινά Chopin

28.12.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 01:12

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ένας Δήμος μια γιορτή! Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά 2018–2019», που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ , την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019, στο Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης", ώρα 21.00, θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ πιάνου με το Δημήτρη Μιμίδη, με τα  Νυχτερινά του Chopin. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Δημήτρης Μιμίδης θα ερμηνεύσει μια επιλεγμένη συλλογή νυχτερινών έργων του Πολωνού συνθέτη Frederic Chopin, εκ των σημαντικότερων συνθετών του Ρομαντισμού. Τα νυχτερινά έργα του συνθέτη έχουν παραλληλιστεί και ως τραγούδια δίχως λόγια και θεωρούνται ως μουσικό ανθολόγιο σταθμός της κλασικής μουσικής. Είναι κομμάτια για σόλο πιάνο γραμμένα μεταξύ 1827 και 1846. Συγκαταλέγονται στα ομορφότερα σολιστικά έργα για πιάνο που έχουν γραφτεί και κατέχουν σημαντική θέση στο σολιστικό ρεπερτόριο των σύγχρονων πιανιστών. Ο Δημήτρης Μιμίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη αλλά μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στο Ρέθυμνο. Απόφοιτος της Ακαδημίας Ferenc Liszt της Βουδαπέστης από όπου και αποφοίτησε με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο πιάνο και τη μουσική δωματίου με υποτροφία της ουγγρικής κυβέρνησης. Στη δεκαετή παραμονή του στην Βουδαπέστη μαθήτευσε δίπλα σε σπουδαίους Ούγγρους πιανίστες όπως οι Ferenc Rados, Andras Kemenes, Csalog Gabor και Marta Gulyas.
Ο πιανίστας Δημήτρης Μιμίδης διατηρεί ενεργή καλλιτεχνική δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό ως σολίστ, ενώ έχει εμφανιστεί στο τρίτο πρόγραμμα παρουσιάζοντας έργα του σύγχρονου συνθέτη Gyorgy Kurtag.

02|01|2019
Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, 21.00
Είσοδος ελεύθερη