Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

8/8/2018, Τοποθέτηση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα για την πρόταση δημιουργίας “Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου” στην πλατεία 1866

08.08.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:08

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο (ΕΒΕΧ) και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται γύρω από την Πλατεία 1866 (οδούς Κριάρη και Κορκίδη) προτίθεται να υποβάλλει πρόταση για τη δημιουργία “Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου”, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 100% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020. 

p1

Επί του θέματος αναφέρθηκε την Τετάρτη (8/8), ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας:

Έχουμε επιλέξει με προσοχή την πλατεία 1866, ως ιδανικό σημείο του Δήμου μας που μπορεί να υποδεχτεί αυτή τη δραστηριότητα. Έχουμε μια κεντρική πλατεία που χρειάζεται ανακατασκευή και αναβάθμιση και έχουμε πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο σημείο εκείνο. Τόσο ο Δήμος Χανίων όσο και οι επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό θα τύχουν της εύνοιας αυτού του προγράμματος”.

Ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε επίσης ότι: “Στο πρόγραμμα αυτό έχω προτείνει να μπει ένα πολύ σημαντικό αρχιτεκτονικό και λειτουργικό στοιχείο που είναι τα στέγαστρα που υπήρχαν από το 1934 και το οποία δεν υπάρχουν στην πλατεία, στο σύνολό τους. Θα μπορούσαν λοιπόν να συμπληρωθούν όσα δεν υπάρχουν και να συντηρηθούν τα ήδη υπάρχοντα, ώστε η πλατεία να παρουσιάζει μια εικόνα αρχιτεκτονικής ομορφιάς”.

Ο Δήμαρχος Χανίων τέλος, αναφέρθηκε και στο χρόνο που μπορεί να είναι έτοιμο αυτό το εγχείρημα:

Εργαζόμαστε από κοινού με το ΕΒΕΧ, για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε με τους επαγγελματίες γιατί είναι απαραίτητο και να “τρέξουν” οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων αυτή τη διαδικασία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η πρόταση πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη, αν δεν υπάρξει κάποια παράταση. Εμείς θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι μέχρι τότε. Μπορούμε να υπολογίζουμε ότι σε δύο χρόνια από τώρα μπορούμε να πούμε ότι θα είναι ανακατασκευασμένη η πλατεία και ότι παράλληλα θα έχουν γίνει οι παράλληλες εργασίες”.