Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

1/8/2018, Σημαντική πρόταση του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα στην Παγκρητική Ένωση Αμερικής, να χρηματοδοτήσει το έργο της αντικατάστασης του συντριβανιού που βρίσκεται στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, με ένα έργο σύγχρονης γλυπτικής

01.08.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:08

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής συνάντησης που πραγματοποίησε η Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

p1

Μια σημαντική πρόταση έκανε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας στο πλαίσιο της συνάντησης της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (1/8) το πρωί στον Δημοτικό Κήπο Χανίων.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων πρότεινε στα μέλη της της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής (PAA) να χρηματοδοτήσουν (ως δωρεά) τις εργασίες αντικατάστασης του συντριβανιού που βρίσκεται στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, “ Καταρχάς η πρότασή μας έχει θετική ανταπόκριση από την Ένωση. Η πρόταση θέλει λίγο χρόνο, ώστε να “αγκαλιαστεί” από τους συμπατριώτες μας της Αμερικής και να γίνει πράξη.

 

Η πρόταση του Δημάρχου Χανίων: “ Η πρότασή μας είναι να αντικατασταθεί το υπάρχον συντριβάνι που έχει επικριθεί από τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες μας, με ποικίλους τρόπους, με ένα σύγχρονο γλυπτό το οποίο θα έχει την υπογραφή ενός μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη. Το νέο γλυπτό θα πρέπει να έχει αναφορά στο έργο και στο νερό που υπήρχε στο σημείο εκείνο. Με τον τρόπο αυτό θα προσθέσουμε κάτι πολύ σημαντικό στην πόλη μας”.

p2

Ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε επίσης ότι, “Θα πρέπει απευθυνθούμε σε έναν μεγάλο Έλληνα γλύπτη με διεθνή αναγνώριση, του οποίου το κύρος δεν αμφισβητείται από κανέναν. Οι προτάσεις δε, του συγκεκριμένου καλλιτέχνη θα πρέπει να τύχουν της αποδοχής του Δημοτικού Συμβουλίου, των υπηρεσιών μας, της αρχαιολογικής υπηρεσίας κτλ, ώστε να προχωρήσει αυτό το πολύ σημαντικό έργο για την πόλη μας. Από τα Χανιά λείπει η σύγχρονη γλυπτική και αυτό το έργο θα προσθέσει κάτι νέο στην πόλη μας”.

p3

Η πρόεδρος του γυναικείου τμήματος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, Ρωξάνη Κόστον, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Χανίων και εκ μέρους της Ένωσης τόνισε, ότι βλέπει θετικά την πρόταση και ότι θα υπάρξουν περαιτέρω κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, διότι όπως η ίδια ανέφερε, “το Ενετικό Λιμάνι Χανίων αποτελεί σύμβολο για την πόλη¨.