Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

25/6/2018, ΠΕΔ Κρήτης: Εκτενής διάλογος με Υπουργό Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτη για τον “Κλεισθένη 1” - Σημαντικές επαφές στην Αθήνα του Δημάρχου Χανίων Τ. Βάμβουκα για ΔΕΔΙΣΑ και ΔΕΥΑΧ

25.06.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 06:06

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη είχε το μεσημέρι της Δευτέρας (25/6), αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Κρήτης, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, τον πρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, τον Γενικό Γραμματέα της ΠΕΔ και Δήμαρχο Αγ. Νικολάου, Αντώνη Ζερβό και το Μέλος της ΔΣ της ΠΕΔ και Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσιών, Εμμανουήλ Κοκοσάλη. Η ΠΕΔ Κρήτης αποφάσισε να κάνει διάλογο επί του νέου σχεδίου Νόμου “Κλεισθένης 1” που αφορά τις τροποποιήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και παρουσίασε στον Υπουργό Εσωτερικών, τις προτάσεις της. Διεξήχθη ένας εκτενής και εποικοδομητικός διάλογος, ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Υπουργός Εσωτερικών άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που αφορούν, τόσο στην εκλογή τοπικών οργάνων, μέχρι και τα απλά θεσμικά θέματα της αυτοδιοίκησης. 
Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη ορισμένες από τις προτάσεις που κατέθεσε η ΠΕΔ Κρήτης, έχουν, ήδη δρομολογηθεί και βρίσκουν “γόνιμο έδαφος”.

 

p1


Επαφές του Δημάρχου Χανίων Τ. Βάμβουκα για ΔΕΔΙΣΑ και ΔΕΥΑΧ

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αθήνα, είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με στελέχη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες  του Υπουργείου Εσωτερικών για ζητήματα που αφορούν τη ΔΕΔΙΣΑ, αλλά και τη ΔΕΥΑΧ. Σε ότι αφορά τη ΔΕΔΙΣΑ, ο Δήμαρχος Χανίων είχε συζήτηση για το θέμα της αυτόνομης λειτουργίας της (ενδεχόμενο η ΔΕΔΙΣΑ να συγχωνευτεί με ΦΟΔΣΑ του Ηρακλείου), ζήτημα όπου ήδη έχουν γίνει οι σχετικές παρατηρήσεις. Οι σημερινές επαφές του κ. Βάμβουκα με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, βρήκαν θετική ανταπόκριση.
Συν τοις άλλοις, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας είχε συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, για τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1” και τις προτάσεις ύψους 17.500.000 ευρώ που κατέθεσε η ΔΕΥΑΧ και αφορούν έργα σε όλο το Δήμο Χανίων. Πιο συγκεκριμένα, οι προτάσεις αυτές αφορούν ένα μεγάλο έργο αποχέτευσης στην περιοχή του Ακρωτηρίου και έργα ύδρευσης σε όλες τις περιοχές του Δήμου Χανίων.