Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

6/8/2018, Σύσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων: “Τρέχουν” οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου και για την αποσυμφόρηση του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής.

06.08.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 09:08

Σύσκεψη, ως άμεση συνέχεια της αγοράς οικοπέδου στα Περιβόλια (Δ.Ε. Θερίσου) από το Δήμο Χανίων, το οποίο προορίζεται για την ανέγερση τριθέσιου Νηπιαγωγείου με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (3/8) το μεσημέρι σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Αντώνης Βαρδάκης, ο Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες Δ.Ε. Θερίσσου κ. Γιώργος Φραγγεδάκης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Περιβολίων, κ. Πέτρος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Νίκος Βλαζάκης, οι Διευθύντριες των Δημοτικού Περιβολίων και 1ου Νηπιαγωγείου Περιβολίων, κκ. Ελένη Ζερβουδάκη και Μαρία Δασκαλάκη αντίστοιχα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, κ. Σπύρος Ποποδάκης συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις που θα ακολουθήσουν, ώστε το νέο σχολικό συγκρότημα (μετά και την αγορά οικοπέδου) να γίνει πραγματικότητα. Μάλιστα, εκτός της ανέγερσης του τριθέσιου Νηπιαγωγείου θα υπάρξει ανακαίνιση των αιθουσών στο υπάρχον Νηπιαγωγείο, το οποίο και θα αποτελέσει την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων.

Τ. Βάμβουκας: “Σε 4 χρόνια θα έχουμε ολοκληρωμένες και τις 8 νέες σχολικές μονάδες αλλά και ανακατασκευασμένο το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.”.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας δήλωσε: “Είμαστε σε θέση να κατέχουμε ως Δήμος Χανίων αυτό το οικόπεδο, στο οποίο θα χτιστεί η νέα σχολική μονάδα (Νηπιαγωγείο) και με αυτό τον τρόπο θα αποσυμφορηθεί το Δημοτικό Σχολείο. Οι ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων βέβαια, είναι αρκετές και θα επιληφθούμε επ’ αυτών, ώστε να δοθεί μια περαιτέρω προοπτική. Προχωράμε σαν Δήμος Χανίων, ώστε στα τέλη του 2018 να έχουμε ολοκληρώσει την α’ φάση της διαδικασίας που λέγεται “διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου”. Στη συνέχεια θα έχουμε τους υποψήφιους αναδόχους, εκ των οποίων ο ένας, τα επόμενα δύο χρόνια από την ημέρα της υπογραφής θα μας δώσει και τα 8 σχολεία που έχουν ενταχθεί και θα ανεγερθούν στο Δήμο Χανίων με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ”.

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε: “ Μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι από σήμερα και σε 4 χρόνια θα έχουμε ολοκληρωμένες και τις 8 νέες σχολικές μονάδες αλλά και ανακατασκευασμένο το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.”.

Τόσο ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Περιβολίων Π. Μιχαηλίδης, όσο και η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ελ. Ζερβουδάκη ευχαρίστησαν το Δήμο Χανίων και τον Δήμαρχο για την προοπτική που δίδεται στις σχολικές μονάδες της περιοχής, προς όφελος των παιδιών.
(Δηλώσεις τους υπάρχουν στα βίντεο που επισυνάπτονται)

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο (στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο Νηπιαγωγείο Περιβολίων) είναι εμβαδού 1.157,30 τ.μ.. Είναι όμορο στο υφιστάμενο Δημοτικό Σχολείο και θα καλύψει πλέον, επαρκώς, τις ανάγκες στέγασης των νηπίων της ευρύτερης περιοχής των Περιβολίων, ενώ ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει το Δημοτικό Σχολείο που σήμερα το φιλοξενεί στα κτίρια του.

p2

p1

p2

p3