Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

27/7/2018, Δήμος Χανίων: Στήριξη στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική

27.07.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 02:07

p1

 

Ο Δήμος Χανίων ευαισθητοποιημένος στις ουσιαστικές και πραγματικές ανάγκες των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, θα πραγματοποιήσει τις εξής δράσεις στήριξης:

 

1) Θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις του Δήμου Χανίων (στον Καλαθά Ακρωτηρίου), παιδιά πυροπαθών όπου και θα τους προσφερθεί η κατάλληλη ψυχολογική στήριξη, από επιστημονικό προσωπικό. Η φιλοξενία των παιδιών των πυροπαθών θα μπορεί λάβει χώρα την Γ’ κατασκηνωτική περίοδο (31/7-9/8) και την Δ’ κατασκηνωτική περίοδο (11/8-20/8).

 

2) Κατόπιν συνεννόησης με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, θα διενεργηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Χανίων στις 29 Αυγούστου 2018, για τους πληγέντες της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική.

 

3) Θα υπάρξει πρωτοβουλία από τον Δήμο Χανίων ώστε να διατεθούν σχολικά είδη στα παιδιά των πληγέντων, ενόψει της έναρξης της σχολικής περιόδου.

 

Να τονιστεί τέλος, ότι ο Δήμος Χανίων είναι σε άμεση και διαρκή επικοινωνία και επαφή με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου για να συμβάλλει άμεσα και ουσιαστικά σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει.