Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

3/8/2018, Συνεργασία Δήμων Χανίων & Ηρακλείου με το Πολυτεχνείο Κρήτης

03.08.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 10:08

Συνάντηση εκπροσώπων των Δήμων Χανίων και Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης με τις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος για τη διερεύνηση συνεργασιών και την εξεύρεση λύσεων σε ζητήματα, που απασχολούν τους δύο μεγάλους Δήμους του νησιού.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρύτανης, Ε. Διαμαντόπουλος, οι δύο Αντιπρυτάνεις, Μ. Ζερβάκης και Μ. Λαγουδάκης, η Αντιδήμαρχος Χανίων, Ε. Τσιτσιρίδη, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Π. Ινιωτάκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των δύο Δήμων.

Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνάντησης παρουσιάστηκε το ευρύ πλαίσιο δραστηριοποίησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, εστιάζοντας σε επιμέρους τομείς, που το Ίδρυμα μπορεί να παρέχει επιστημονική υποστήριξη και τεχνικές λύσεις προς τους δύο Δήμους. Μεταξύ των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος είναι η εκπαίδευση, το περιβάλλον, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, καθώς και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, οι τεχνολογίες και οι εφαρμογές «έξυπνης πόλης».

Ως αποτέλεσμα της συνάντησης θα καταρτιστούν και θα ιεραρχηθούν τα ζητήματα, που άπτονται στους παραπάνω τομείς για τους οποίους αναζητούν λύσεις οι δύο Δήμοι, με στόχο την παροχή της κατάλληλης τεχνικής υποστήριξης από το επιστημονικό δυναμικό του Πολυτεχνείου Κρήτης.

p1