Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

5/12/2018, Πλούσιες και δωρεάν για όλους οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων

05.12.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:12

Το επίσημο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει ποικίλες δωρεάν για όλους εκδηλώσεις και δραστηριότητες, κυρίως για παιδιά αλλά και για μεγάλους, παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 5/12/2018, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στο Μεγάλο Αρσενάλι (Κ.Α.Μ.) από τον Δήμο Χανίων.

Οι εκδηλώσεις, που έχουμε προετοιμάσει, καλύπτουν μία μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, ψυχαγωγικά δρώμενα στους δρόμους της πόλης και ολόκληρου του Δήμου, θέατρο σκιών, κινηματογραφικές ταινίες για παιδιά, κάλαντα, εργαστήρια παιχνιδιών, προετοιμασία γλυκών και άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις, ο αριθμός των οποίων υπερβαίνει τις εκατό και θα καλύψουν χρονικά περίπου το διάστημα του ενός μηνός” επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, παρατηρώντας ότι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται σε όλο το εύρος του Δήμου. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί δε, σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο, ώστε να περάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων και το ευχάριστο κλίμα της περιόδου στο σύνολο των Δημοτών. Μάλιστα, μεταξύ των εκπλήξεων, που θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους είναι και το τρενάκι, το οποίο θα βρίσκεται τόσο στο κέντρο όσο και στις περιαστικές περιοχές, δίνοντας έναν τόνο χαράς.

Σας καλώ ιδιαίτερα στην επίσημη έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου για τον Δήμο μας, που θα γίνει την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 20.30”, πρόσθεσε η κα. Τσιτσιρίδη, γνωστοποιώντας ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Φιλαρμονικής του Δήμου και η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων θα τραγουδήσουν τα κάλαντα, δίνοντας τη σκυτάλη στον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, ο οποίος θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στη συνέχεια η βραδιά θα κορυφωθεί με τη γνωστή καλλιτέχνιδα, Ρένα Μόρφη, η οποία θα παρουσιάσει τραγούδια από τη συλλογή της.

Παράλληλα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η αλλαγή του χρόνου θα γίνει φέτος στην Πλατεία 1866, όπως γνωστοποίησε η κα. Τσιτσιρίδη, όπου έπειτα από το παραδοσιακό κόψιμο της βασιλόπιτας θα προσφερθεί από τον Δήμο ζεστό γεύμα, σε όσους για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με την οικογένειά τους.

Οι μέρες των Χριστουγέννων δεν είναι μόνο μέρες υλικής απόλαυσης, είναι ημέρες, όπου ο καθένας μας πρέπει να εκδηλώσει έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη του προς τον συνάνθρωπο”, τόνισε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος έχει φροντίσει να μην λείψει από τους συνανθρώπους μας και κυρίως από κανένα παιδί το γέλιο και η χαρά. Ειδικότερα, όπως τόνισε η κα. Αλιφιεράκη το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής έχει προετοιμάσει σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων χριστουγεννιάτικο πάρτι, κυνήγι θησαυρού, εκδρομές, δώρα, γεύματα αγάπης και μια εκδήλωση με ιδιαίτερο φως, αφιερώνοντας τις σε αυτούς, που τις έχουν ανάγκη περισσότερο από τον καθένα.

Στις δράσεις του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Μανούσος Φοβάκης, οι οποίες θα αναπτυχθούν φέτος στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και στα ΚΑΠΗ. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και η δράση με τους καλικάντζαρους, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Δ.Ε. Σούδας και περιλαμβάνει παρέλαση καλικαντζάρων και γιορτή στον Ναυταθλητικό Κέντρο της Σούδας, όπου οι καλικάντζαροι θα παραδώσουν στον Άγιο Βασίλη το χρυσό κλειδί των Χριστουγέννων.

Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι μέρες γιορτής, διασκέδασης και αλληλεγγύης και αυτό το κλίμα έχουμε εργαστεί για να διαμορφώσουμε, ο καθένας από τον τομέα του. Ως Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος διοργανώνουμε σειρά εκδηλώσεων με μεγάλη ποικιλία θεμάτων και αναφορών, εστιάζοντας στα μικρά παιδιά. Θα έχουμε θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο για μικρά παιδιά αλλά και για μεγαλύτερους, όπως την έκθεση παλαιών ηλεκτρονικών παιχνιδιών, που θα συνοδευτεί από τουρνουά. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό και γίνονται στους χώρους, που διαχειρίζεται η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ. Μετέχουμε επίσης και στις εκδηλώσεις, που γίνονται περιαστικά, προσφέροντας μια εξακτίνωση των δράσεων χαράς και διασκέδασης για να συμπεριλάβουμε όλους τους δημότες”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – ΚΑΜ, Όθωνας Χαραλαμπάκης.

Επισυνάπτεται το σποτ https://goo.gl/KEh59X της εναρκτήριας εκδήλωσης του Δήμου στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, το πρόγραμμα το οποίο είναι διαθέσιμο και στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Χανίων https://www.chania.gr/katoikoi/municipality-press-releases/programma5122018.html, ενώ στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=OxVQYWJElXw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1BA3X0enkeUzLSlUMiUufgeh8me6wowde1qi7TY_OdGRv2jl1HjmRwa2E μπορείτε να παρακολουθήσετε οπτικοακουστικό υλικό της Συνέντευξης Τύπου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

p1