Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

12/6/2018, Ο Δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας διαπίστωσε την ομαλή λειτουργία της ράμπας κολύμβησης για Α.Μ.Ε.Α. Sea Track στους Αγίους Αποστόλους

12.06.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 11:06

Ως Δήμος Χανίων πρωτοπορούμε αφού έγκαιρα προμηθευτήκαμε αυτό το σύστημα, που διευκολύνει τα Άτομα με Κινητικά προβλήματα”.

Την κατάσταση στις παραλίες των Αγίων Αποστόλων επιθεώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, την Τρίτη (12/6) το μεσημέρι.

Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι” την ομαλή λειτουργία της ράμπας κολύμβησης Sea Track που βοηθάει τα άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα. Μάλιστα , η ράμπα στους Αγίους Αποστόλους είναι η μία από τις τρεις που έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν σε παραλίες του Δήμου Χανίων, o oποίος πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα.

Αξίζει να τονιστεί, ότι συνεργείο του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού βρέθηκε στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, όπου και έγινε τηλεοπτική επίδειξη της λειτουργίας του Sea Track.

Ανάμεσα στα άλλα ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας τόνισε:

Έχουν τοποθετηθεί, τα τελευταία δύο χρόνια, τρία μηχανήματα Sea Track, σε παραλίες των Χανίων και μάλιστα έχουμε κάνει αίτημα για να εγκαταστήσουμε ακόμα δύο σε παραλίες του Δήμου μας. Έχουμε μάλιστα ζητήσει να επιδοτηθούν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας” που αναφέρεται στην αναβάθμιση της προσβασιμότητας Α.Μ.Ε.Α. σε παραλίες του Δήμου Χανίων.

Θεωρώ ότι ως Δήμος Χανίων πρωτοπορούμε αφού έγκαιρα προμηθευτήκαμε αυτό το σύστημα, το οποίο σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και διευκολύνει τα Άτομα με Κινητικά προβλήματα.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα το οποίο διευκολύνει τη χρήση από το ίδιο το άτομο με κινητικά προβλήματα και είναι ένα μηχάνημα που διαθέτει ενεργειακή αυτονομία. Ο Δήμος Χανίων είναι σαφές ότι στρέφει πάντοτε το βλέμμα του προς όφελος του πολίτη”.

p1

p2