Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

18/7/2018, Καθαίρεση τοιχίων επί της οδού Σελίνου. Θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο

18.07.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:07

Βάμβουκας: Η νυν Δημοτική Αρχή λύνει ζητήματα που εκκρεμούν πολλά χρόνια

p1

Το αίτημα 30 ετών για την καθαίρεση των τοιχίων και την απομάκρυνση των αύλιων χώρων που δυσχέραιναν την κυκλοφορία και δυσκόλευαν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, έγινε πραγματικότητα την Τετάρτη (18/7), επί της οδού Σελίνου στην Νέα Χώρα .

 

Με πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, ανάδοχος εργολάβος πραγματοποίησε τις παραπάνω εργασίες, στη συμβολή των οδών Σελίνου και Μονής Γωνιάς. Τα συγκεκριμένα τοιχία και οι αύλιοι χώροι που υπήρχαν προκαλούσαν μεγάλο πρόβλημα, στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (αφού στένευε το οδόστρωμα), όσο και στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας βρέθηκε στο σημείο και επιθεώρησε τις εργασίες καθαίρεσης του τοιχίου.

p2


Μάλιστα, μετά την καθαίρεσή του, άμεσα, θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο στο σημείο εκείνο το οποίο θα έχει δύο πλεονεκτήματα. Θα διευκολυνθεί η διάβαση των πεζών και το οδόστρωμα θα αποκτήσει μεγαλύτερο πλάτος ώστε η κυκλοφορία να γίνει πιο ασφαλής και πιο άνετη για τους οδηγούς.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας δήλωσε: Η νυν Δημοτική Αρχή βάζει στόχους και τους πετυχαίνει, ενώ ταυτόχρονα λύνει ζητήματα που εκκρεμούν πολλά χρόνια. Ένα αίτημα 30 χρόνων που ταλάνιζε τους κατοίκους της περιοχής της οδού Σελίνου στη Νέα Χώρα βρίσκει επιτέλους, λύση. Άμεσα μάλιστα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες κατασκευής του πεζοδρομίου ώστε να ολοκληρωθεί το πλάνο και ο χώρος να αποκτήσει τη λειτουργικότητα που του αρμόζει.

 

Στο σημείο των εργασιών επί της οδού Σελίνου βρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων, Γιώργος Πουλιδάκης που ανέφερε: Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα που πήρε την πρωτοβουλία για αυτό το έργο. Ήταν ένα αίτημα πολλών ετών που δεν είχε καταστεί δυνατό να επιλυθεί, μέχρι σήμερα.

 

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο σχέδιο: “Επισκευές συντηρήσεις βελτιώσεις πεζοδρομίων προσβάσεων ΑΜΕΑ εντός Δ.Ε. Χανίων Έτους 2017”.

Η παρούσα μελέτη συντάχθηκε όπως προβλέπεται, στο Τεχνικό Πρόγραμμα Έτους 2017 του Δήμου Χανίων και αναφέρεται σε εργασίες αποκατάστασης φθορών στα πλαίσια συντήρησης των πεζοδρομίων όλου του οδικού δικτύου του Δήμου Χανίων, όπου αυτές απαιτηθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ασφάλεια στη διέλευση των πεζών σε πεζοδρόμια οδών της αρμοδιότητας του Δήμου.