Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

10/12/2018, Δήμαρχος Χανίων: “Ευπρεπίζουμε την πόλη μας, διατηρώντας, ωστόσο, τον χαρακτήρα της”

10.12.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 01:12

Οι εργασίες, που εκτελούνται, αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας του Δήμου μας, ώστε να ευπρεπιστεί η πόλη, να απαλλαγεί από σχολάζοντα περίπτερα και παραπήγματα ιδιαίτερα στην Παλιά Πόλη”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του σήμερα, Δευτέρα 10/12/2018, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά την αυτοψία των εργασιών κατεδάφισης των επτά παλαιών κτιρίων της οδού Σήφακα, που εφάπτονταν στο Βυζαντινό Τείχος.

Στη συγκεκριμένη οδό υπήρχαν για δεκαετίες τα συγκεκριμένα κτίρια, που παρέμεναν αχρησιμοποίητα, επικίνδυνα και ρυπογόνα για τη ζωή της πόλης μας”, παρατήρησε ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι “τα Μαχαιράδικα” ήταν μια γειτονιά, που φιλοξένησε μια παραδοσιακή τέχνη, ενώ υπάρχουν θύμισες, που δεν πρέπει να εξαφανιστούν, με ορισμένα κτίρια, που έχουν ανακαινιστεί.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πόλη μας διεκδικεί από το παρελθόν την ένταξή της στην UNESCO, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε επίσης ότι είναι σωστό να αποτυπώνουμε το περίφημο παλίμψηστο, δηλαδή να στηρίζουμε την αποτύπωση όλων των περιόδων”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό, όταν κατεδαφίζουμε, να το κάνουμε με σύνεση, καθώς η πόλη μας κατά το παρελθόν έχει χάσει δείγματα νεώτερης αρχιτεκτονικής, όπως το εργοστάσιο της ΑΒΕΑ, το Λιμενικό Περίπτερο, ενώ υπάρχει προβληματισμός και για άλλα νεώτερα κτίσματα.

Πρέπει τα κτίρια, που συνδέονται με την ιστορία της πόλης να διατηρούνται με τρόπο συγκεκριμένο και οργανωμένο. Τα συγκεκριμένα κτίσματα εδώ δεν μπορούσαν να παραμείνουν άλλο, είχαν εγκαταλειφθεί και ο Δήμος πολύ σωστά έκανε να αναλάβει αυτή την υποχρέωση του Υπουργείου Πολιτισμού, την οποία λόγω έλλειψης πόρων δεν μπορούσε να φέρει σε πέρας”, κατέληξε στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων.

Σημειώνεται ότι στο σημείο βρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, συντονίζοντας την εξέλιξη των εργασιών.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στο σημείο ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

-Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων από την όδο Ποτιέ ως την οδό Δασκαλογιάννη.

-Η κυκλοφορία μέσω της οδού Κατρέ εκτρέπεται προς την οδό Ποτιέ, πέραν του περιορισμού του ωραρίου κυκλοφορίας, που ισχύει (7.00-11.00).

-Η είσοδος στην οδό Κανεβάρω επιτρέπεται μόνο στους κατοίκους της περιοχής.

-Aπαγορεύεται η στάση, η στάθμευση και η είσοδος οχημάτων στην οδό Δασκαλογιάννη.

 

Στον ακόλουθο σύνδεσμο είναι διαθέσιμη η δήλωση του Δημάρχου Χανίων https://www.youtube.com/watch?v=lee8tm_BUPQ , ενώ στο https://youtu.be/733iPljRkrU υπάρχει υλικό από τις εργασίες κατεδάφισης.

p1

p2