Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

31/8/2018, Σύσκεψη Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Δήμου Χανίων - Δήμαρχος Χανίων: “Έχουμε κάνει σημαντικό έργο ως προς την πυροπροστασία τα τελευταία χρόνια”

31.08.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 02:08

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 31/8/2018, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων και Προέδρου του Σ.Τ.Ο., Τάσου Βάμβουκα, στο Δημαρχείο Χανίων, με κύρια θέματα τη λήψη μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση πυρκαγιών στο Δήμο Χανίων, την καλύτερη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων και την πρόσβαση των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης στην Παλιά Πόλη.

Ο Δήμος Χανίων ιδιαίτερα στο ζήτημα της πυροπροστασίας του Αγ. Ματθαίου αλλά και άλλων περιοχών έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εκτενής καθαρισμός στο δάσος του Αγ. Ματθαίου, ο οποίος επεκτάθηκε και στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, των Καθιανών και σε άλλα σημεία, με τη βοήθεια εκτάκτου προσωπικού και τη συνδρομή του Δασαρχείου”, επεσήμανε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.

Μάλιστα, ο Δήμος μας έχει προχωρήσει στην προμήθεια ειδικών καμερών, οι οποίες θα επιτηρούν σε 24ωρη βάση τον χώρο και θα μας ειδοποιούν σε περίπτωση πυρκαγιάς”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, παρατηρώντας ότι ο Δήμος Χανίων είναι από τους λίγους Δήμους της Κρήτης, που έχει επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης πολιτικής προστασίας, ενώ διαθέτει και πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των χώρων καταφυγής του, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η ανάγκη καθαρισμού των κάθετων δρόμων, που έχουν διανοιχτεί από το παρελθόν και δεν χρησιμοποιούνται, ενώ, όπως γνωστοποιήθηκε, προχωρά το γενικό πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου, παράλληλα με την κατάρτιση των δασικών χαρτών. Παράλληλα, έχει συσταθεί και Επιτροπή, που διενεργεί ελέγχους, σχετικά με οικόπεδα, που αποτελούν πιθανές εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Αναφορικά με την Παλιά Πόλη ο κ. Βάμβουκας υπογράμμισε ότι οι ανησυχίες των κατοίκων είναι κατανοητές, ωστόσο με τον κανονισμό παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα. “Ο κανονισμός παραβιάζεται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος”, ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, αναγνωρίζοντας την αδυναμία ελέγχου από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, που είναι υποστελεχωμένη.

Απαραίτητη είναι η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού για να μπορέσει να τηρηθεί η νομιμότητα, ενώ σε κάθε περίπτωση απαραίτητη είναι και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Λιμεναρχείου, του ΕΚΑΒ, της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., της Δ/νσης Δασών, εθελοντικών οργανώσεων, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι των Δημοτικών Ενοτήτων, κ.α.

 

Στους ακόλουθους συνδέσμους https://www.youtube.com/watch?v=8qRUSpboMGk https://www.youtube.com/watch?v=quOCiMJ-aCI μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων.

p1

p2