Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

12/4/2018, Σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων για τη διαχείριση των αδέσποτων & δεσποζόμενων ζώων

12.04.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 04:04

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 12/4/2018, στο Δημαρχείο Χανίων, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία παρευρέθηκε μεταξύ άλλων ο Αστυνομικός Δ/ντής Χανίων, Γ. Λυμπινάκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μ. Βλαχάκης η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Αν. Βυσσίνου – Μπομπολάκη, και εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων, αποφασίστηκε από κοινού η ενίσχυση με κάθε πρόσφορο μέσο της ενημέρωσης των συμπολιτών μας σχετικά με την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων συντροφιάς.

Ο Δήμαρχος Χανίων χαρακτήρισε το ζήτημα πολύ σημαντικό, “γι΄ αυτό με τα μέσα, που διαθέτουμε θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τονίζοντας ότι έπειτα από την ενημέρωση θα ακολουθήσουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι θα υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος, ώστε να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς για τις ευθύνες, που έχουν για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων τους. “Σε αυτό θα βοηθήσει και η Αστυνομική Διεύθυνση, με ελέγχους στις γειτονιές, ενημερώνοντας μαζί με τα Φιλοζωικά Σωματεία και τον Δήμο ότι τα ζώα συντροφιάς πρέπει να φέρουν ηλεκτρονική σήμανση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαχάκης.

Μάλιστα, σε δεύτερο χρόνο, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι με ειδικό εξοπλισμό, π.χ. scanners, που διαθέτει ο Δήμος Χανίων και η ΕΛ.ΑΣ., ώστε να μειωθεί η ανομία και η ανευθυνότητα.

Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Δ/ντής Χανίων εξέφρασε την αρωγή και τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων.

p1