Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

12/7/2018, Επέκταση ασφαλτοστρώσεων & σημαντικά έργα ύδρευσης - αποχέτευσης σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων

12.07.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 02:07

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, με θέμα τη συνεργασία Δήμου Χανίων και Δ.Ε.Υ.Α.Χ., προκειμένου να προωθηθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των Υπηρεσιών αναφορικά με την αποκατάσταση των ασφαλτικών τομών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη, του Προέδρου, Μιχάλη Τζινευράκη, και του Γενικού Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Κώστα Στεργιάννη και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, ο Δήμαρχος Χανίων ζήτησε την επέκταση των ασφαλτοστρώσεων τόσο στον αστικό ιστό όσο και στις περιαστικές περιοχές.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκε η πορεία των έργων, που έχουν υποβληθεί προς ένταξη από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι”, τα οποία αφορούν:

α. Την πράξη «Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης του Δήμου Χανίων», συνολικού προϋπολογισμού 2.840.000€ (χωρίς Φ.Π.Α.) με δύο υποέργα:

Α) «Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Δ.Ε. Ακρωτηρίου», προϋπολογισμού 1.470.000€ (χωρίς Φ.Π.Α.)

Β) «Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Δ.Ε. Χανίων, Νέας Κυδωνίας, Σούδας, Ελευθερίου Βενιζέλου και Θερίσου», προϋπολογισμού 1.370.000€ (χωρίς Φ.Π.Α.).

    β. Την πράξη «Αποχέτευση Ακαθάρτων Δ.Ε. Ακρωτηρίου, Περιοχή Χωραφάκια-Σταυρός» συνολικού προϋπολογισμού 11.697.000€ (χωρίς Φ.Π.Α.) με τέσσερα υποέργα:

Α) «Δίκτυα Ακαθάρτων», προϋπολογισμού 8.970.000€ (χωρίς Φ.Π.Α.),

Β) «Αντλιοστάσια Ακαθάρτων», προϋπολογισμού 2.590.000€ (χωρίς Φ.Π.Α.),

Γ) «Συνδέσεις Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.», προϋπολογισμού 34.000€ και

Δ) «Αρχαιολογικές Έρευνες και Εργασίες», προϋπολογισμού 103.000€.

Επισημαίνεται ότι και τα δύο έργα με την υλοποίησή τους θα επιλύσουν βασικά προβλήματα των αντίστοιχων Δημοτικών Ενοτήτων τόσο στην ύδρευση όσο και στην αποχέτευση.

p1